Έσπασαν όλα τα ρεκόρ για τον κοινωνικό τουρισμό

koinonikos tourismos

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, όπως προκύπτει από την κινητικότητα που παρατηρείται στην πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 άνοιξε χθες το πρωί, με τους πολίτες να αναζητούν ένα από τα 300.000 «εισιτήρια» για προσιτές διακοπές. Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης παρουσίασε το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού στο iefimerida.gr, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι η πρώτη φορά που -πέραν των καταλυμάτων- θα επιδοτηθούν και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε σήμερα τα πρώτα στοιχεία για την πλατφόρμα, από τα οποία προκύπτει ότι οι πολίτες «βομβάρδισαν» με αιτήσεις την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης δήλωσε:

«Σπάνε κάθε ρεκόρ, σε σχέση με άλλες χρονιές στο παρελθόν, οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα “Κοινωνικός Τουρισμός 2020-2021”. Συγκεκριμένα, σε μόλις 24 ώρες, οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν ήδη τις 110.000. Το φετινό πρόγραμμα του ενισχυμένου και διευρυμένου Κοινωνικού Τουρισμού αφορά 300.000 δικαιούχους και για πρώτη φορά επιδοτεί και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Καλούμε εργαζόμενους και ανέργους, όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία και καταλύματα αλλά και ακτοπλοϊκές εταιρείες να ενταχθούν στο πρόγραμμα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία 2.7.2020. Ο Κοινωνικός Τουρισμός, ειδικά φέτος, συμφέρει όλους και θα στηρίξει έμπρακτα επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας»

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 2 Ιουλίου και ώρες 23:59.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ