Συναγερμοί και περιπολίες για να μειωθούν οι βανδαλισμοί

SXOLIKO SYGKR

SXOLIKO SYGKRΗ φύλαξη και η ασφάλεια των σχολικών κτιρίων ήταν το αντικείμενο σύσκεψης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Μπαϊλη, μετά από πρόσκληση που απεύθυνε η πρόεδρος της Επιτροπής Ελευθερία Αγγέλη.

Η κ.Αγγέλη στην εισήγησή της τόνισε ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκαν επανειλημένα φαινόμενα καταστροφών στα σχολεία ( 1o Λύκειο και 4ο Γυμνάσιο, 5ο και 7ο Δημοτικό ) με αποτέλεσμα αυτά να υποστούν μεγάλες υλικές ζημιές.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας διευκρίνισε ότι το προσωπικό των σχολικών φυλάκων δεν επαρκεί για όλα τα σχολεία αλλά και για την φύλαξή τους σε 24ωρη βάση.

Στην συνέχεια η κ.Αγγέλη κατέθεσε τις προτάσεις των διευθυντών των σχολείων αναφορικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου των καταστροφών ενώ ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ.Μπαίλης παίρνοντας τον λόγο χαρακτήρισε καταδικαστέα τα φαινόμενα των βανδαλισμών προτείνοντας την τοποθέτηση συναγερμού στα μεγάλα σχολεία.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας χαρακτήρισε την πρόταση για τοποθετηση καμερών ως περίπλοκο θέμα με πολλούς περιορισμούς σε ότι αφορά την βιντεοσκόπηση ανηλίκων και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής σε σχέση με τη νομοθεσία περίπροσασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Τάχθηκε δε υπέρ της τοποθέτησης συναγερμού ζητώντας να συνταχθεί μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία ώστε να κοστολογηθεί η πρόταση και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες από τον Δήμο για εγκατάσταση συναγερμών.

Την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων προκειμένου τα σχολεία να καλύπτονται αν είναι δυνατόν σε 24ωρη βάση αλλά και την κατηγορηματική αντίθεση της ΕΛΜΕ στην τοποθέτηση καμερών κατέθεσε ο κ.Παππάς ενώ μετά από διαλογική συζήτηση και την επεξεργασία των προτάσεων αποφασίστηκε ομόφωνα:

1.Να τοποθετηθούν συναγερμοί στα σχολεία(Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου, συνδεδεμένοι με την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.

Για τον σκοπό αυτό θα συνταχθεί κοστολογημένη μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

2.Να σταλλεί έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες κατά τις νυχτερινές ώρες.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκαν επανειλημένα φαινόμενα καταστροφών στα σχολεία με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές .

Εμφαση στην φύλαξη προτείνεται να δοθεί στα μεγάλα σχολεία( 1ο Λύκειο, 4ο Γυμνάσιο καθώς και στο 5ο και 7ο Δημοτικό ) ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ