Οι παλινωδίες της Δωδώνης έβαλαν λουκέτο στο τυροκομείο Φιλιατών.. Κρίσιμες εξελίξεις το επόμενο διάστημα

FILIATES TYROKOMEIO

FILIATES TYROKOMEIOΗ επιπολαιότητα με την οποία αντιμετώπισε η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη τη συνεργασία της με το τυροκομείο Φιλιατών, το οποίο λειτουργούσε ως πρότυπο, οδηγεί σε περιπέτειες το δεύτερο και σε αβεβαιότητα τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Το τυροκομείο, το οποίο ίδρυσε και λειτουργούσε ο Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Φιλιατών, συνεργάζονταν αποκλειστικά με τη Δωδώνη και παρήγαγε συγκεκριμένους τύπους τυριών για λογαριασμό της.

 

Όλα αυτά συνέβαιναν στο πλαίσιο σύμβασης που είχε υπογραφεί. Με τη λήξη της και με δεδομένη πλέον την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Δωδώνη, το τυροκομείο οδηγήθηκε στο κλείσιμο.

Οι αλλεπάλληλες συζητήσεις μεταξύ των υπεύθυνων του τυροκομείου με τους διοικούντες της Δωδώνης, κατέληγαν σε υποσχέσεις για εκ νέου συνεργασία. Υποσχέσεις που επί δύο σχεδόν χρόνια δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Έτσι παρέπεμπε την ανανέωση της συνεργασίας από τρίμηνο σε τρίμηνο, κρατώντας ουσιαστικά υπό αιχμαλωσία τους Συνεταιρισμό και Τυροκομείο.

Έτσι οι εξήντα περίπου εργαζόμενοι του τυροκομείου Φιλιατών είδαν την πόρτα της εξόδου και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής αναζητούν λύση είτε δίνοντας το γάλα τους στη Δωδώνη είτε σε άλλες βιομηχανίες.

Ο Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός από την πλευρά του, θέλοντας να ζωντανέψει και πάλι το τυροκομείο, βρίσκεται στην αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών, οι οποίοι θα έχουν κυρίως γνώση και εμπειρία στον τομέα της εμπορίας.

Εν τω μεταξύ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η έκτακτη γενική συνέλευση της Δωδώνης, που έχει προσδιοριστεί για το τέλος του μήνα, με μοναδικό θέμα τη σύναψη ομολογιακού δανείου.

Η έκτακτη συνέλευση, είναι πολύ πιθανό να συνοδευτεί και με άλλες ανακοινώσεις, καθώς ουσιαστικά βρισκόμαστε στην έναρξη της νέας γαλακτοκομικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ