Βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο η αιμοδοσία του Χατζηκώστα

aimodosia paulopoulos

aimodosia paulopoulos

Τους Έλληνες Αιμοδότες, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και στελέχη του Ιατρικού και Παραϊατρικού προσωπικού σε υπηρεσίες αιμοδοσίας νοσοκομείων, που έχουν προσφέρει περισσότερες από 50 μονάδες αίμα, τίμησε την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην εκδήλωση που έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης παρέστησαν ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής και εκπρόσωποι των υπηρεσιών αιμοδοσίας των νοσοκομείων της χώρας, οι οποίες πρωτοστατούν στην μεταστροφή των αιμοδοτών φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος σε Τακτικούς Μη Αμειβόμενους Εθελοντές Αιμοδότες και παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσης εθελοντικά προσφερόμενου αίματος.

Ανάμεσα σ’ αυτές και η αιμοδοσία του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η βράβευση των αιμοδοτών αποτελεί εκπλήρωση στοιχειώδους χρέους από την πλευρά της Πολιτείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «οι εθελοντές αιμοδότες είναι οι πραγματικοί καταλύτες σε μια εποχή που το υπερτροφικό εγώ που κυριαρχεί, επιχειρεί να καταστρέψει κάθε έννοια αλληλεγγύης, να καταστήσει τον άνθρωπο ένα μοναχικό άτομο που να νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και να μη νοιάζεται για το τι συμβαίνει δίπλα του».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ