Αλβανοί εθνικιστές «εισέβαλλαν» στη Δερβιτσάνη

DERBITSANH14

DERBITSANH14Άγνωστοι εισέβαλαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δερβιτσιάνη, προκαλώντας επεισόδια σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι Βορειοηπειρώτες.

Όλα ξεκίνησαν μετά τα επεισόδια στο γήπεδο της Παρτιζάν και αποτέλεσαν τη συνέχεια ενός κύματος εθνικιστικής έξαρσης.

Άγνωστοι λοιπόν, αν και εικάζεται ότι μπορεί να επρόκειτο για ομάδες από το γειτονικό Λαζαράτι, εισέβαλαν με τα οχήματά τους στη Δερβιτσάνη φωνάζοντας ανθελληνικά συνθήματα, ενώ έσπασαν και δύο αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταθμευμένα στο χωριό.

 

Τις συμπεριφορές αυτές καταδικάζει σύσσωμη η ηγεσία της ελληνικής μειονότητας, η οποία διατηρεί την ψυχραιμία της, γνωρίζοντας καλά, από το παρελθόν, ότι σε κάθε περίοδο έντασης και όξυνσης, πλήρωνε βαρύ τίμημα.

Η επιδρομή των αγνώστων εποχούμενων διήρκησε για μία ώρα περίπου. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης στο Αργυρόκαστρο, επρόκειτο για εκατό άτομα περίπου που τρομοκράτησαν το χωριό.

Η Αλβανική αστυνομία, έδειξε παντελώς ανέτοιμη να διαχειριστεί την κατάσταση ενώ δεν ήταν σε θέση να εγγυηθεί τη ζωή δύο δημοσιογράφων που έφτασαν εκείνη την ώρα στη Δερβιτσάνη για να καλύψουν το γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ