Τα καλά νέα για τον κορωνοϊό στην Ήπειρο συνεχίζονται και σήμερα καθώς όλα τα δείγματα από τα νοσοκομεία της περιοχής που έχουν αναλυθεί είναι αρνητικά. Σε εκκρεμότητα ωστόσο είναι οι αναλύσεις για δύο ύποπτα περιστατικά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών παραμένει αμετάβλητος και ανέρχεται στους πέντε. Από αυτούς οι δύο είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, δύο βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ ο πέμπτος έχει πάρει εξιτήριο μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Περισσότερα...

Ένας μήνας συμπληρώνεται από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της λοίμωξης Covid-19 στην Ελλάδα και η χώρα μετρά 821 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 34 περιφερειακές ενότητες στις οποίες έχει αφήσει, λιγότερο ή περισσότερο έντονο, το αποτύπωμά του ο νέος κορωνοϊός.  Οι νεκροί φτάνουν στους 23, ανάμεσά τους και δύο νέοι χωρίς υποκείμενα νοσήματα.  Η τρέχουσα εβδομάδα, όπως και η επόμενη, είναι εξαιρετικά κρίσιμες, κατά τους ειδικούς προκειμένου να δοθεί η εικόνα εάν τα πρώτα περιοριστικά μέτρα (κλείσιμο των σχολείων και επιχειρήσεων) απέδωσαν.

Περισσότερα...

Ένα από τα συνηθισμένα  ερωτήματα όλων μας, αν μπορούμε να κολλήσουμε τον κορωνοϊό Covid-19 αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες απαντούν σήμερα ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Κωστίκας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...