Τέλος στο σχέδιο της «μαύρης» πλατείας

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Τέλος και επίσημα ουσιαστικά πήρε το σχέδιο για ανάπλαση της μαύρης πλατείας με βάση τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η «μαύρη πλατεία» όπως φαίνεται θα μείνει στα συρτάρια. Το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή το πρόγραμμα έργων για τη νέα χρονιά.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος και προεκλογικά είχε αναφέρει ότι το θέμα της ανάπλασης θα επανεξεταστεί, ουσιαστικά έγραψε τον επίλογο της συγκεκριμένης παρέμβασης.

 «Έχουμε διαφορά αντίληψης με την προηγούμενη δημοτική αρχή για την κεντρική πλατεία. Σέβομαι τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και το αποτέλεσμά του. Όμως η δική μας δημοτική αρχή εκτιμά ότι το αποτέλεσμα αυτού του διαγωνισμού δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μεγάλης μερίδας πολιτών. Το θέμα της κεντρικής πλατείας θα έρθει ξανά προς συζήτηση για να λάβουμε τις οριστικές μας αποφάσεις», τόνισε.

Για τον παραλίμνιο ποδηλατόδρομο, ανέφερε ότι ένα μεγάλο τμήμα του διέρχεται από κοινόχρηστους χώρους του ελληνικού δημοσίου και η συζήτηση για την παραχώρηση αποδεικνύεται μέχρι τώρα τραυματική εμπειρία.