Νύχτα φορτώνουν οι Βούλγαροι στον κάμπο της Άρτας

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ARTA AKTI1Νύχτα φορτώνουν στο κάμπο της Άρτας οι Βουλγάρικες νταλίκες... Άγουρα ακτινίδια τα οποία μεταφέρουν στη χώρα τους ώστε στη συνέχεια να εξαχθούν σε κάποια από τις Ευρωπαικές χώρες ως ντόπια, δηλαδή βουλγάρικα...

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Epiruspost.gr είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί και στην οποία δύσκολα μπορεί να μπει φρένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Τα βουλγάρικα φορτηγά έχουν φορτώσει στον κάμπο κι αναχωρούν...

 

Ορισμένοι από τους παραγωγούς άλλωστε προτιμούν να προχωρούν στη συγκομιδή νωρίτερα από τον κατάλληλο και χωρίς τις απαραίτητες άδειες από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

ARTA AKTIEΟι πληροφορίες που ανέφεραν ότι στον κάμπο της Άρτας κατεβαίνουν βουλγάρικα φορτηγά τα οποία φορτώνουν νύχτα στα χωράφια επιβεβαιώνονται πλήρως από τον φωτογραφικό φακό.

Και οι παραγωγοί πουλάνε άγουρα τα προϊόντα καθώς εξασφαλίζουν καλύτερη τιμή από εκείνη που ενδεχομένως θα έπαιρναν αν περίμεναν λίγες μέρες να πουλήσουν στην ώρα τους και με την έγκριση των υπηρεσιών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας έχει απευθύνει τις σχετικές εκκλήσεις και από την πλευρά της δεν προχωρά στην έκδοση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων ωστόσο αυτό δεν εμποδίσει μερίδα των παραγωγών να κινείται με τους δικούς της κανόνες.

Δεν είναι λίγοι και οι παραγωγοί οι οποίοι προχώρησαν σε έγγραφες καταγγελίες, βλέποντας τον κίνδυνο να βρίσκεται προ των πυλών. Ωστόσο, τα βουλγάρικα αυτοκίνητα εξακολουθούν να φορτώνουν νύχτα, να μεταφέρουν σε ψυγεία τα ακτινίδια και στη συνέχεια να τα εξάγουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όχι όμως ως ελληνικά.

Η τακτική αυτή ενέχει πολλούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους παραγωγούς όσο και για την περιοχή καθώς το ακτινίδιο περιλαμβάνεται στο Ηπειρωτικό καλάθι και υποβάθμιση του προιόντος μπορεί να προκαλέσει μία καταστροφή ανάλογη με κείνη των πορτοκαλιών.