Ο Σπύρος Βαγγελάκης εκθέτει στη Στοκχόλμη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

BAGGELAKHS"Η Δικιά μου Ήπειρος -  η Άλλη Ελλάδα ". Διοργανωτής  Το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού "Grekiska Kulturhuset, S:t Johannes Theologen".  Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στην Πολιτιστική Στέγη του Ιδρύματος στην διεύθυνση Idungatan 4, 113 45 Stockholm Η Έκθεση θα διαρκέσει ως τις 23/2

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της έκθεσης στο Μιλάνο τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, η -άγνωστη- Ήπειρος ταξιδεύει βόρεια, στην σκανδιναβική πρωτεύουσα.

Στα πλαίσια της δράσης παρουσίασης περιοχών της Ελλάδας με πρωτοστάτη ένα καλλιτέχνη από τον χώρο θέλουμε να δημιουργήσουμε μια πλατεία ενημέρωση για την πορεία, την κουλτούρα, το ήθος και την εξέλιξη της κάθε περιοχής της Ελλάδος.

 

Η Έκθεση αφορά την Ελλάδα που χάνεται, την λιγότερο αναπτυγμένη περιοχή της Ελλάδας αλλά με ένα μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο.

Σε μία περιοχή για πολλά χρόνια υπήρξε απομονωμένη και ολόκληρα πανέμορφα πέτρινα χωριά εγκαταλείφθηκαν  και παρέμειναν μνημεία μιας άλλης εποχής. Όμορφα απάτητα βουνά, κρυστάλλινα ποτάμια, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι αλλά και σημαντικοί και υπερήφανοι άνθρωποι συνθέτουν αυτόν τον τόπο που πολλοί φωτογράφοι έχουν υμνήσει και απαθανατίσει.

Στην έκθεση θα δούμε εικόνες από τα  ήθη και έθιμα, τα παιγνίδια, την καθημερινή ζωή, τα επαγγέλματα, την διασκέδαση, τους γέρους τα παιδιά, την αρχιτεκτονική, τα μνημεία, την φύση κ.α.