Ποια είναι η Strategic Initiatives που εξαγοράζει τη Δωδώνη

DODONI_6_10_12Τίποτα δεν έχει τελειώσει με την πώληση της Δωδώνης. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν προς κάθε κατεύθυνση κτηνοτρόφοι και Ενώσεις της Ηπείρου, βασιζόμενοι σε μία σειρά νομικών επιχειρημάτων αλλά και ουσιαστικών λόγων.

Μπορεί εντέχνως να καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι η υπόθεση έκλεισε, όμως μέχρι τις τελικές υπογραφές, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

Έτσι δρομολογείται μία σειρά ενεργειών σε πολιτικό αλλά και σε νομικό επίπεδο οι οποίες θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα.

Οι σκιές που έχουν πέσει πάνω στην πώληση της Δωδώνης είναι πάρα πολλές, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει η παραμικρή κίνηση από το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις.

Το τίμημα στο οποίο πουλήθηκε η Δωδώνη, τα 21 εκατομμύρια, θεωρείται εξευτελιστικό, όταν η μονάδα είχε αποτιμηθεί από την Αγροτική Τράπεζα στα 120 με 130 εκατομμύρια. Πέραν αυτού και των άλλων σκοτεινών σημείων του διαγωνισμού, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση για το επενδυτικό φαν ή όμιλο που αγόρασε τη Δωδώνη.

Το επιχείρημα ότι κάποιοι Ρώσοι, κάποιοι Γάλλοι, κάποιοι Βρετανοί είναι φίλοι μεταξύ τους και μαζί με ορισμένους Έλληνες αποφάσισαν να επενδύσουν στη Δωδώνη, δύσκολα μπορεί να γίνει πιστευτό.

Ειδικά στις σημερινές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και αναγκάζουν άλλους κολοσσούς να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Ποια είναι λοιπόν η SI που εξαγοράζει τη Δωδώνη;

Η SIMOS FOOD, εταιρία που διακινεί τα προιόντα της Δωδώνης και παράλληλα διατηρεί δική της τυροκομική μονάδα στη Θήβα, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες επεκτείνει, κατέχει μόλις το 10%.

Το υπόλοιπο 90% κινείται ανά τον…κόσμο.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτό έδωσε ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ Ιωαννίνων Βασίλης Λύτης, μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή Εν Λευκώ, του Παναγιώτη Μπούρχα στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1.

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν:

Η εταιρεία Strategic Initiatives έχει έδρα το Λονδίνο. Ως εκπρόσωποί της εμφανίζονται η εταιρεία SI Capital Partiners με έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, η κ. Έλενα Λέτκοβα με έδρα τη Μόσχα, η οποία φέρεται ως συνεταίρος και οικονομική διευθύντρια της εταιρείας Sicp και ο κ. Ρούντυ Αμιρκανιάν, με έδρα το Αμπού Ντάμπι, συνέταιρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sicp.

Η μετοχική σύνθεση παραμένει άγνωστη, έτσι κανείς δεν μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει ποιοι είναι οι άνθρωποι που αγοράζουν τη Δωδώνη και τι σκοπεύουν να πράξουν στη συνέχεια.

Όλο αυτό το θολό τοπίο, είναι υποχρέωση του Υπουργείου Οικονομικών να το ξεδιαλύνει και οφείλει να το κάνει άμεσα.

Άλλωστε η Δωδώνη, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μία μονάδα της…σειράς. Πέραν του ότι πρόκειται για μία κερδοφόρα επιχείρηση, ο ρόλος της είναι εθνικός, τόσο σε επίπεδο στήριξης της κτηνοτροφίας, όσο και της παραγωγής φέτας, ως προϊόν ονομασίας προέλευσης, για την κατοχύρωση του οποίου η Ελλάδα έδωσε δικαστικό αγώνα δύο περίπου δεκαετιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ