Την έκθεση γλυπτικής «Η Πομπή» του διεθνούς φήμης Ηπειρώτη καλλιτέχνη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Θεόδωρου Παπαγιάννη θα στεγάσει η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γ. Μόραλης» από τις 27 Οκτωβρίου 2012 έως 31 Ιανουαρίου 2013.
Την έκθεση εξασφάλισαν και συνδιοργανώνουν με τη Δημοτική Πινακοθήκη, οι Φίλοι Πινακοθήκης Άρτας. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ.
Η Μάρω Νάκα, υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας και ο Γιάννης Γεωργάκης, ταμίας του Συλλόγου «Φίλοι Πινακοθήκης Άρτας» μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του “Amvrakia fm” για τη διοργάνωση της έκθεσης αυτή, η οποία είναι μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας και θα προβάλει την Άρτα, αφού αναμένεται να προσελκύσει επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή.
Ήδη απ’ ότι είπε η κυρία Νάκα, εκδηλώνεται ενδιαφέρον για οργανωμένες επισκέψεις από σχολεία όχι μόνο της Άρτας αλλά και όμορων νομών. Την έκθεση θα επιμεληθεί ο ίδιος ο Θ. Παπαγιάννης ο οποίος θα έρθει στην Άρτα την Πέμπτη, μαζί με τα έργα του.
Η κυρία Νάκα χαρακτήρισε πολύ μεγάλη τιμή για τη Δημ. Πινακοθήκη, τη φιλοξενία της έκθεσης του Θ. Παπαγιάννη, ενώ σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η Δημ. Πινακοθήκη Άρτας φιλοξενεί έκθεση γλυπτικής. «Ως Πινακοθήκη έχουμε προσπαθήσει μέχρι στιγμής να δώσουμε στο Αρτινό κοινό και στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δουν από κοντά διάφορες μορφές τέχνης, είτε αυτή είναι ζωγραφική που κυρίως έχουμε φιλοξενήσει, είτε φωτογραφία, όπως είχαμε φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας του Κ. Μπαλάφα στο παρελθόν, είτε είναι έκθεση με εγκαταστάσεις όπως το περασμένο Πάσχα.
Τώρα ήρθε η στιγμή να φιλοξενήσουμε και μια έκθεση γλυπτικής και τι καλύτερο παράδειγμα βέβαια από αυτό των έργων του Θ. Παπαγιάννη που νομίζω ότι θα μας μυήσει όλους στην τέχνη της γλυπτικής με τον καλύτερο τρόπο. Θα υπάρχει η έκθεση των μικρογλυπτών που είναι κατασκευασμένα από πηλό, καθώς επίσης περιμετρικά αυτών θα είναι κάποια μεγάλα γλυπτά κατασκευασμένα από ξύλο και μέταλλο, υλικά τα οποία ο κ. Παπαγιάννης κατά κόρον χρησιμοποιεί στις δημιουργίες του. Είναι γλυπτά τα οποία από μια πρώτη ματιά θα έλεγα ότι κυρίως ακουμπάνε στο λαϊκό πολιτισμό μας. Θα δούμε δηλαδή φιγούρες οι οποίες παραπέμπουν στην παράδοση. Πρόκειται λοιπόν για μία πομπή από γλυπτά και μικρογλυπτά, πήλινες μορφές με τις παραδοσιακές ενδυμασίες, που σύμφωνα με τη δική μου εκτίμηση, προβάλλουν περισσότερο λαϊκό πολιτισμό».