Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Φιλιππιάδας ανέδειξε το Epiruspost τονίζοντας ότι ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί καθώς η εργολαβία λύθηκε.
Ο ανάδοχος του έργου, πολιτικός μηχανικός Βασίλης Γκαρτζώνης, είναι αυτός που επέλεξε να απαντήσει επιρρίπτοντας ευθύνες στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή.
Στην επιστολή του προς το Epiruspost αναφέρει:
Θα σας παραθέσω την αλήθεια η οποία αποδεικνύεται από έγγραφα που έχω καταθέσει αρμοδίως στον δήμο άμεσα εμπλεκόμενος ως ανάδοχος του έργου συντήρησης.
Από την ανάληψη του έργου διαπίστωσα ότι :
1) Το κτίριο του πνευματικού κέντρου( στο παλαιό δημαρχείο ) που ευρίσκεται στο κέντρο της πόλης , δίπλα σε πιάτσα ταξί ήταν με σπασμένα τζάμια στην πόρτα εισόδου από την οποία μπαινόβγαιναν παραβατικα στοιχεία(μαθητές γυμνάσιου και αλλοδαποί ανήλικοι από την δομή ) οι οποίοι επιδίδονταν σε καταστροφές.
Την εικόνα αυτή μου περιέγραψαν τόσο οι ταξιτζήδες όσο και η υπάλληλος του κυνηγητικού συλλόγου , η οποία μου ανάφερε ότι υπάρχουν καταγραφές από τις κάμερες του γραφείου που βλέπει το πνευματικό κέντρο, μετέφερα προσωπικά στον δήμαρχο και τον τότε αντιδήμαρχο, προτρέποντας τους να απευθυνθούν στην αστυνομία για την αντιμετώπιση του θέματος.
Η απάντηση ήταν εγώ πρέπει να φροντίσω εγώ γι’ αυτό .Εξήγησα και στους δυο ότι αυτό είναι θέμα γενικής αστυνόμευσης και είναι ευθύνη της πολιτείας και όχι ενός πολιτη. Για το θέμα αυτό επανήλθα πολλές φορές αλλά χωρίς να τους ιδρώσει αυτί. Απευθύνθηκα μόνος μου σε αξιωματικό υπηρεσίας στο αστυνομικό τμήμα και του ζήτησα μα δίνουν περισσότερη προσοχή. Η δημοτική αρχή παντελώς απούσα.
2) η εγκεκριμένη μελέτη με την οποία δημοπρατήθηκε το έργο, είχε τεραστία κενά σε προαπαιτούμενες εργασίες οι οποίες δεν ελήφθησαν υποψιν κατά την σύνταξη της ,ήτοι: προβλήματα υγρασίας σε ύψος 2,00μετρων στην τοιχοποιία που πρόεκυψαν μετά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του παλαιού δημαρχείου , πράγμα που δεν επέτρεπε τον χρωματισμό ,σαθρούς σοβάδες στα εξωτερικά επιχρίσματα σε μεγάλη έκταση κ.λπ. μικρότερης κλίμακας.
Προτάθηκαν λύσεις με επιπλέον κόστος το οποίο ήταν προσαρμοσμένο από τη πλευρά μου στην έκπτωση με την οποία κρίθηκα μειοδότης(παρότι επρόκειτο για χειρονακτικές καθαρά εργασίες μεγάλου όγκου) , δείχνοντας την καλή μου διάθεση.
Οι παραπάνω εργασίες έγιναν αποδεκτές από την τεχνική υπηρεσία ως προαπαιτούμενες για την εκτέλεση του έργου.
Η δημοτική αρχή ουδέποτε βρήκε τους τεραστίους οικονομικούς πόρους(περίπου 7-8χιλλιαδες ευρώ).
Η απάντηση της δημοτικής αρχής στο τι πρόκειται να κάνει με το θέμα αυτό ήταν: ’’βαψε εκεί μωρέ και μη σε νοιάζει θα το παραλάβουμε εμείς’’.
Η απάντηση μου ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το κάνω .
Στην συνεχεία αφού διαπίστωσα ότι μιλώ σε ωτα μη ακουόντων προχώρησα στην διάλυση της σύμβασης , μάλιστα χωρίς την αποζημίωση που δικαιούμουνα .