Η πόλη των Ιωαννίνων αποκτά Πρότυπο Λύκειο! Κι αυτό είναι το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής. Ο χαρακτηρισμός περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο αναρτήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης και είναι πλέον σε δημόσια διαβούλευση. Η ίδρυση Πρότυπου Λυκείου ήταν πάγιο αίτημα των φορέων της περιοχής καθώς έτσι ολοκληρώνεται η «αλυσίδα» των πρότυπων σχολείων στην πόλη των Ιωαννίνων. Παρότι είχε επιχειρεί και στο παρελθόν να δοθεί λύση δεν είχε καταστεί εφικτό ενώ νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση Πρότυπου Λυκείου που είχε ψηφιστεί το 2014 στην συνέχεια καταργήθηκε.

Περισσότερα...

Με το σύνολο, των μαθητών και των εκπαιδευτικών να έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, τις 32.585 ψηφιακές τάξεις ανά ημέρα και μέση τηλεθέαση άνω του 35% για την εκπαιδευτική τηλεόραση, έκλεισε ο πρώτος μήνας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα.

Περισσότερα...

«Θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για το πώς θα μπορεί να επανέλθει σε μια νέα πραγματικότητα», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Περισσότερα...

Μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών θα διανεμηθούν στους φοιτητές τα έντυπα διδακτικά συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-20, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...