PRYTANHS PATRASΝα που συμβαίνουν κι αυτά.... Αντιδρά, λέει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών στο σχέδιο Αθηνά. Μάλιστα δηλώνει ανυποχώρητος σε τι νομίζετε; Στο ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος του Πανεπιστημίου Πατρών, σε Πανεπιστήμιο Πατρών- Δυτικής Ελλάδας.

 

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης , η αντίδραση δεν είναι μόνο για λόγους σημειολογίας αλλά ουσίας καθώς χρειάστηκαν δεκαετίες προκειμένου με τον τίτλο Πανεπιστήμιο Πατρών , το ίδρυμα της Πάτρας να περάσει τα σύνορα της Ελληνικής Επικράτειας  και να γίνει γνωστό παγκοσμίως.

Περισσότερα...

LAPATOΕίναι από τις φορές όπου οι λέξεις στέκονται μικρές, αδύναμες, λίγες για να περιγράψουν τον πόνο, το μέγεθος της οδύνης. Ένα βουβό ποτάμι κόσμου, φίλοι, συγγενείς, αγαπημένοι, συνόδευσαν τον νεαρό Σταύρο Λισγάρα στο τελευταίο ταξίδι. Εκεί στον Κατσικά, στον τόπο που μεγάλωσε κι έκανε τα πρώτα του όνειρα, έμειναν μόνο δάκρυα.  

Πάνδημη η κηδεία  του. Εκεί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, αντιδήμαρχοι. Εκεί ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος όπου επί τέσσερις μέρες έζησε λεπτό προς λεπτό την αγωνία της επιχείρησης για τον εντοπισμό του.

Περισσότερα...

XIONI ELIKOPTEROΤέσσερις ημέρες αγωνίας πήραν τέλος. Η αυλαία έπεσε με τον πιο τραγικό τρόπο. Ο 34χρονος ορειβάτης Σταύρος Λισγάρας άφησε την τελευταία του πνοή στα βουνά που λάτρευε. Η πτώση του, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, από την κορυφή Λάπατο, ήταν αυτή που έβαλε τέλος στη ζωή του....

Πόνος και βαθιά θλίψη πήραν τη θέση και της τελευταίας ελπίδας που έμενε ζωντανή μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η σορός του άτυχου πολιτικού μηχανικού εντοπίστηκε σε χαράδρα και σε απόσταση πεντακοσίων περίπου μέτρων από το σημείο της πτώσης.

 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και διεξάγονταν κατά κανόνα από το στρατιωτικό ελικόπτερο super puma.

Περισσότερα...

ASTYNOMIA 16 1 13Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη συστηματική και διεξοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από τέσσερις επιμέρους δομημένες ομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν σε σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα, στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα τελευταία τουλάχιστον επτά χρόνια, ενέχονται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων τοκογλυφίας, πλαστογραφίας, εκβιάσεων, απάτης και ξέπλυματος «μαύρου» χρήματος. Στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται συνολικά (63) άτομα, εκ των οποίων τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ενώ τρία άτομα έχουν αποβιώσει.

Περισσότερα...

ASTYNOMIA 16 1 13Ένας Κερκυραίος που είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ήπειρο, αλλά και δύο πενηντάχρονοι Γιαννιώτες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Κέρκυρα περιλαμβάνονται στο μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας, εκβιασμών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος που εξάρθρωσε η αστυνομία στην Κέρκυρα.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι συλλήψεις ανέρχονται μέχρι τώρα στις 24 και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνει. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται και επιφανείς επιχειρηματίες ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερα από εξήντα άτομα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία θα γίνουν την Παρασκευή.