Η Αστυνομία «συστήνει» την Aby

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Την «Aby» τον σκύλο που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων «συστήνει» η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου μέσω της σελίδας της στο Facebook.

Πρόκειται για ένα σκύλο malinois, ηλικίας δύο ετών που μαζί με τον συνοδό του, εργάζεται στην πάταξη της διακίνησης των ναρκωτικών.

«Η Aby είναι αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, συμμετέχοντας σε ελέγχους ατόμων, χώρων και μέσων μεταφοράς και αστυνομικές επιχειρήσεις».. σημειώνει η Αστυνομία στην ανάρτησή της.

Και συνεχίζει:

Η αποτελεσματική όσφρηση των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών εντοπίζει καλά κρυμμένες ναρκωτικές ουσίες, που ο εντοπισμός τους με τις ανθρώπινες αισθήσεις είναι δύσκολος ή πολλές φορές αδύνατος.

Αν υπάρχουν ναρκωτικά, ακόμα και επιμελώς κρυμμένα, ή θαμμένα ή μέσα σε υγρά με διάφορες άλλες παραπλανητικές οσμές, ακόμη και σε ψηλά σημεία, ο σκύλος θα τα εντοπίσει. Κατά τον εντοπισμό τους αντιδρά ενεργητικά σκαλίζοντας και γαβγίζοντας, ή σύμφωνα με τις νέες τακτικές εκπαίδευσης κάθεται σιωπηλός, αποφεύγοντας έτσι να προκληθούν φθορές ή βλάβες σε ξένες περιουσίες.