Στην ανασυγκρότηση της Επιτροπής για την οργάνωση και την διενέργεια των εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου, προχώρησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Έτσι λοιπόν η επιτροπή απαρτίζεται από τους:
1.Χρηστάκη Μπαϊκούση του Αναστασίου, Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών
2.Αθανάσιο Αγγέλου του Δημητρίου, Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής
3.Μάριο-Αθανάσιο Μαρσέλο του Σωτηρίου, Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής
4.Σοφία Καλανταρίδου του Νικολάου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής
5.Μιχαήλ Καρακασίδη του Αναστασίου, Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (σε αντικατάσταση του καθηγητή κ.Θωμά Μπάκα)
Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών κ.Χρηστάκης Μπαϊκούσης.
Χρέη Γραμματέα θα εκτελεί ο κ.Ανέστης Αγαπιάδης, υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, Προϊστάμενος της Γραμματείας του Τμήματος Μαθηματικών, με αναπληρωτή του την κ.Άννα Υφαντή, Προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών.
Στη διάθεση της Επιτροπής τίθεται η Δ/νση Μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου.
Εν τω μεταξύ χθες η Πρυτανεία υπό τον Τριαντάφυλλο Αλμπάνη παρουσίασε δημόσια τον απολογισμό της σε όλα τα επίπεδα. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων άντεξε στην κρίση και κατάφερε να δρομολογήσει μία σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών.
«Ο απολογισμός της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και τον Αύγουστο του 2012 κρίνουμε ότι κινείται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και σε συμφωνία με τις προεκλογικές διακηρύξεις του Πρυτανικού Σχήματος που έγιναν τον Μάιο του 2010. Και τούτο, γιατί δεν πρέπει να παραβλέπουμε τις τεράστιες δυσμενείς αλλαγές που είχαμε κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τόσο στο θεσμικό επίπεδο με την ψήφιση του νέου Νόμου όσο και με την δραστική περικοπή των επιχορηγήσεων της Πολιτείας προς το Ίδρυμα. Επί δύο χρόνια, αυτές οι δύο αρνητικές εξελίξεις ταλαιπώρησαν το δημόσιο Πανεπιστήμιο, δημιούργησαν εσωτερικές αντιθέσεις και συγκρούσεις ως προς το θεσμικό πλαίσιο, οι οποίες δεν έχουν ξεπεραστεί μέχρι σήμερα, και οδήγησαν στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος για μια ευοίωνη ακαδημαϊκή προοπτική. Τα θεσμικά προβλήματα σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση έκαναν τις συνθήκες λειτουργίας των Πανεπιστημίων ιδιαίτερα δύσκολες», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.