Υπήρχε ένα.. πηγαίνουν και δεύτερο scanner X-RAY στην Κακαβιά

kakavia scaner

Πριν από τρία χρόνια στον Μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς τοποθετήθηκε ένα υπερσύγχρονο scanner X-RAY. Επρόκειτο για  ένα όπλο στα χέρια των τελωνειακών κατά του λαθρεμπορίου.

Τρία χρόνια μετά και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost  είναι η ελληνική αστυνομία αυτή που ετοιμάζεται να στείλει στην Κακαβιά ένα δεύτερο μηχάνημα x-ray. Στον ίδιο χώρο δηλαδή θα βρίσκονται δύο πανομοιότυπα μηχανήματα, τα οποία θα κάνουν ακριβώς τους ίδιους ελέγχους!!

Σημειώνεται ότι ένα αντίστοιχο υπάρχει και στο Αλβανικό τελωνείο, από το οποίο περνάνε όλα τα φορτηγά και τα οχήματα!

Παρόλα αυτά η λειτουργία δύο ίδιων μηχανημάτων στον ίδιο χώρο, ένα για λογαριασμό του Τελωνείου και ένα για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας, για το οποίο μάλιστα θα χρειαστεί και η ανάλογη εκπαίδευση προσωπικού, δεν παύει να είναι πρόβλημα.

Είναι άγνωστο ποιοι έλαβαν την απόφαση και για ποιο λόγο επέλεξαν την Κακαβιά όταν σε άλλους μεθοριακούς σταθμούς, όπως στο Μαυρομάτι, δεν υπάρχει κάτι ανάλογο.

Σημειώνεται ότι πέρα από την αγορά, απαιτούνται αρκετά χρήματα για την τοποθέτηση καθώς χρειάζονται ειδικές εργασίες.

Αξιοσημείωτο δε είναι ότι το μηχάνημα x-ray, τρία χρόνια μετά την τοποθέτησή του, εξακολουθεί να λειτουργεί σε τραγικές συνθήκες καθώς δεν κατέστη εφικτό ούτε καν να κατασκευαστεί ένα σκέπαστρο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ