Σε  δύο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις σε Βερολίνο και Μόσχα συμμετείχε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Αρταίων. Πρόκειται για δύο σημαντικές εκθέσεις που συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών, αλλά και τουριστικών πρακτόρων και η συμμετοχή σε αυτές αποτελεί στρατηγικό στόχο του Δήμου.

Περισσότερα...

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου θα καταβάλει ο Οργανισμός Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά επιδόματα, σε όλους τους δικαιούχους που πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες.

Περισσότερα...

5.094 αναγγελίες πρόσληψης έγιναν στην Περιφέρεια Ηπείρου κατά την διάρκεια του Φεβρουαρίου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει η «Εργάνη». Στο διάστημα του ίδιου μήνα αποχώρησαν οικειοθελώς 1.401 εργαζόμενοι. Υπήρξαν 510 καταγγελίες σύμβασης αορίστου χρόνου ενώ για 2.409 εργαζόμενους έληξαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το ισοζύγιο απασχόλησης στην Ήπειρο είναι θετικό καθώς δημιουργήθηκαν 774 θέσεις εργασίας περισσότερες από αυτές που χάθηκαν. Σε ολόκληρη την χώρα και σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270.

Περισσότερα...

Νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας προσφέρει δωρεάν διακοπές σε παιδικές κατασκηνώσεις. Η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα που αφορά σε 70.000 παιδιά ηλικίας από 5,5 έως 16 ετών, θα γίνει ηλεκτρονικά και αναμένεται να αρχίσει στις αρχές Απριλίου. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Περισσότερα...

Για πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα ελέγχονται 43 υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, μετά από ελέγχους κατά της διαφθοράς από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΣΥΠ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά το 2018. Η ΑΑΔΕ καταλόγισε σε βάρος υπαλλήλων της 26,2 εκατ. ευρώ (συν προσαυξήσεις), κυρίως για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...