Μάθημα… φέτας στους Αμερικάνους!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Μάθημα παρασκευής της φέτας πήρε στα Γιάννινα ομάδα δημοσιογράφων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην χώρα μας, στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης της φέτας που υλοποιεί ο ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Ένας από τους σταθμούς τους ήταν η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, μία από τις ελάχιστες στην χώρα που στηρίζει τον πρωτογενή τομέα.

Στις εγκαταστάσεις της είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την παραδοσιακή τυροκόμηση της φέτας καθώς και άλλων ελληνικών τυριών και να ενημερωθούν για την διατροφική τους αξία.

Φυσικά γεύτηκαν τα προϊόντα που παρασκευάζονται στη Σχολή και συζήτησαν με το προσωπικό και τους σπουδαστές.

Οι Αμερικάνοι δημοσιογράφοι με τον τρόπο αυτό πήραν ένα ολοκληρωμένο μάθημα για τα ντόπια τυριά και κυρίως για την φέτα, τον λευκόχρυσο της χώρας.