Εκδρομή υπό συνθήκες κακοκαιρίας!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Παρά την πρόγνωση για ραγδαία επιδείνωση του καιρού από την ερχόμενη Παρασκευή και τις εκκλήσεις γονέων για αναβολή, οι υπεύθυνοι Γενικού Λυκείου των Ιωαννίνων αρνούνται να ματαιώσουν εκδρομή των μαθητών.

Η εκδρομή είχε προγραμματιστεί προ μηνός με προορισμό το Ναύπλιο και την Επίδαυρο!

Αρκετοί από τους γονείς που έχουν υπογράψει τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις απευθύνθηκαν στην διεύθυνση του σχολείου με την παράκληση αναβολής της εκδρομής λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας.

Όμως συνάντησαν την άρνηση με το επιχείρημα ότι η εκδρομή με διάρκεια από το πρωί της Παρασκευής ως το βράδυ της Δευτέρας, έχει δηλωθεί στο υπουργείο!

Εύλογα λοιπόν οι γονείς αναρωτιούνται… Όταν κλείνουν τα σχολεία με μία ασθενή χιονόπτωση είναι δυνατό να μην αναβάλλεται μία εκδρομή όταν η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για έντονο κύμα κακοκαιρίας…

- Αργά το απόγευμα και μετά την δημοσίευση του σχολείου επικοινώνησε με το Epiruspost εκπρόσωπος του δεκαπενταμελούς των μαθητών. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, έγιναν πολλές προσπάθειες για αναβολή της εκδρομής, κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη εφικτό. Η μοναδική επιλογή ήταν η ακύρωσή της. Κάτι τέτοιο θα είχε ως συνέπεια να χαθούν τα χρήματα που είχαν δοθεί ως προκαταβολή. Κρίθηκε λοιπόν σκόπιμο να γίνει η εκδρομή. 

Οι μαθητές βέβαια είναι οι μόνοι που δεν φταίνε.. Και ο καθένας καταλαβαίνει την ανάγκη της εκδρομής που την σχεδίαζαν από καιρό.. Ωστόσο δεν μπορεί να μην προκαλούνται προβληματισμοί εξ αιτίας της πρόγνωσης των μετεωρολόγων.