Grid List

«Τα ελληνικά Πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ υψηλά στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας και οι απόφοιτοί τους γίνονται δεκτοί στις καλύτερες σχολές του κόσμου» ανέφερε η βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Την αντίθεση του Ζαγορίου στην όδευση του αγωγού φυσικού αερίου μετέφερε για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Σπύρου.

Περισσότερα...

Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Περισσότερα...

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί σταβλικές εγκαταστάσεις στις πηγές του Αχέροντα, στην Γλυκή Θεσπρωτίας.

Περισσότερα...

Η Ιόνια πλημμύρισε και η Κλόκοβα έκλεισε για λίγη ώρα με τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής. Οι κάτοικοι στο Δήμο Ναυπακτίας δείχνουν ως υπεύθυνο των πλημμυρικών φαινομένων τον οδικό άξονα.

Περισσότερα...

Έγγραφο προς τους δήμους και άλλους φορείς με το οποίο εφιστά την προσοχή τους απέστειλε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Περισσότερα...

Την Τετάρτη θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής.Μετά την ορκωµοσία θα οριστεί νέα συνεδρίαση προκειµένου να εκλεγεί ο πρόεδρος του Σώµατος και θα ακολουθήσει η εκλογή των αντιπροέδρων καθώς και των γραµµατέων και κοσµητόρων.

Περισσότερα...

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μπάφρας, Γιώργος Σαββίδης, ευχαριστεί το Δασαρχείο Ιωαννίνων και το «κοινωφελές πρόγραμμα πυροπροστασίας δασών» το οποίο πραγματοποίησε τον απαραίτητο καθαρισμό του δασυλλίου Μπάφρας.

Περισσότερα...

Ανοικτό  ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την  «Βελτίωση εθνικού οδικού δικτύου από κόμβο Γέφυρας Καλογήρου προς Πρέβεζα», με προϋπολογισμό 400.000,00€ προκήρυξε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Ο Δήμος Πρέβεζας σε μία προσπάθεια να αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου απομακρύνει από την παραλία τους κάδους αποκομιδής απορριμμάτων.

Περισσότερα...

Με το ποσό των 10.000.000 ευρώ συμβάλει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» στη «Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιριακού αποθέματος της Περιφέρειας», του θεματικού στόχου «Υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς».

Περισσότερα...

Έξι θέσεις για νέους τεχνίτες της πέτρας, προκειμένου να συμμετέχουν σε δίμηνη μαθητεία εξειδίκευσης στην τεχνική της ξερολιθιάς, προκηρύσσει η διεπιστημονική συλλογικότητα «Μπουλούκι», σε συνεργασία με τον Δήμο Β. Τζουμέρκων.

Περισσότερα...

Ανακοινώθηκε παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη Δράση: «Επιχειρούμε 'Εξω» μέχρι τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00.

Περισσότερα...

Επτά στους δέκα Έλληνες (70%) προσπαθούν σε σταθερή βάση να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους, σύμφωνα με έρευνα της Nielsen.

Περισσότερα...

Αρχίζουν τις επόμενες ημέρες και έως τις 2 Αυγούστου οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων. Συγκεκριμένα στις 26 Ιουλίου θα πληρωθούν οι συντάξεις Αυγούστου για τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ.

Περισσότερα...

Αναβολή πήρε η έναρξη του Β’ Κύκλου του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον» που επρόκειτο να ανοίξει στις 15 Ιουλίου.

Περισσότερα...

Ο Χρήστος Β. Μασσαλάς στο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο: Με καλύτερη θέα (Εκδόσεις Gutenberg, 2019) βλέπει τη ζωή του από απόσταση και καταγράφει τη δική του εμπειρία, εμπειρία ζωής, για το παρελθόν, τα συναισθήματα, το νόημα της ζωής τη θρησκεία, τον έρωτα, το περιβάλλον της οδύνης,...  

Περισσότερα...

Ανατροπές επιφυλάσσει η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σχέση με όσα είχε αποφασίσει η προηγούμενη ηγεσία.

Περισσότερα...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την εκδήλωση «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου» ο 2ος ποδηλατικός αγώνας Μνήμης «Greveniti Bike» συνολικού μήκους 83 χιλιομέτρων, με εκκίνηση  και τερματισμό στο Γρεβενίτι (θέση «Χάνι»).

Περισσότερα...

Μουσικές βραδιές στο κοινό και στους πολυπληθείς επισκέπτες μας θα παρουσιάσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών σε δύο κεντρικές πλατείες της πόλης μας παρουσιάζοντας ένα ποικίλο πρόγραμμα ελληνικής και ξένης μουσικής.

Περισσότερα...

Σε… μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι τηλεφωνικές απάτες που πραγματοποιούν διάφοροι επιτήδειοι σε βάρος ηλικιωμένων -και όχι μόνο ανθρώπων- οι οποίοι χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τροχαίο ατύχημα του γιου η της κόρης του θύματος καταφέρνουν να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Περισσότερα...

Ντοκουμέντα από το πολεμικό ημερολόγιο της  ανώτατης διοίκησης του γερμανικού στρατού της Βέρμαχτ, για την δράση της 1ης Μεραρχίας Ορεινών Καταδρομών «Εντελβάις» το 1943-1944, παρουσίασε ο ιστορικός ερευνητής Αλέκος Ράπτης.

Περισσότερα...

Το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουλίου θα υπάρξει μερική έκλειψη Σελήνης, η οποία θα είναι ορατή και από την Ελλάδα.

Περισσότερα...

Δυο περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου επιβεβαίωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Περισσότερα...