Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μήτσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτηση του από την θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων υπέβαλλε ο Γιάννης Μήτσης. Ο κ. Μήτσης αποδίδει την απόφασή του στον αναγκαστικό διορισμό από το Πρωτοδικείο ως προέδρου του BIC Ηπείρου.

Βέβαια η παραίτηση ήταν κάτι που αναμενόταν, στο πλαίσιο της άτυπης συμφωνίας που είχε γίνει με την παράταξη του Δημήτρη Δημητρίου για την συγκρότηση προεδρείου στο Επιμελητήριο μετά τις εκλογές.

Στην επιστολή παραίτησης ο Γιάννης Μήτησης δεν αναφέρεται σε κάτι τέτοιο, αναφέρεται όμως διεξοδικά στην δικαστική απόφαση για το BICq «Μετά την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Ιωαννίνων 20-12-2018 όπου εξέδωσε προσωρινή διαταγή διορισμού μου ως πρόεδρος του BIC Ηπείρου, ικανοποιώντας αίτηση της Συνεταιριστικής Τράπεζα Ηπείρου και μη λαμβάνοντας υπόψη του τη δική μου παρέμβαση με την οποία ζητούσα για λόγους νόμιμους, ουσιαστικούς, προσωπικούς και τυπικούς να μην αναλάβω την προσωρινή διοίκηση του BIC Ηπείρου γιατί μια τέτοια τοποθέτηση διορισμού που έγινε αντιστρατεύεται τα νόμιμα και καλώς εννοούμενα συμφέροντα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων που είμαι πρόεδρος, είμαι υποχρεωμένος ενόψει συζήτησης σήμερα στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων «Διορισμοί Τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου στο BIC Ηπείρου» η οποία φαίνεται ότι θα είναι η ίδια με την προσωρινή, να υποβάλω σήμερα δήλωση παραίτησης από Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στις 06/03/2019».

Και καταλήγει τονίζοντας ότι «η παραίτησή μου γίνεται με σκοπό να διαφυλάξω τα συμφέροντα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και τη δική μου προσωπική υπόσταση, αρνούμενος έναν διορισμό που αντιβαίνει την προσωπική μου θέληση, αξιοπρέπεια και επιθυμία που δεν μπορεί κανένα έγγραφο να υποτάξει».