Από την μειονότητα «δεκανίκι» στον Ράμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σανίδα πολιτικής σωτηρίας με διάφορους τρόπου αναζητά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, μετά την παραίτηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποφύγει την προσφυγή στις κάλπες.

Ήδη απευθύνεται και καλεί για ορκωμοσία τους επιλαχόντες των κομμάτων, όπου από τους περισσότερους παίρνει αρνητικές απαντήσεις.

Ωστόσο βρήκε ανεπάντεχα σύμμαχο στην ελληνική μειονότητα.

Ο Γρηγόρης Καραμέλιος, στέλεχος της Ομόνοιας στην περιοχή της Κορυτσάς και υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα, είναι αυτός που αποδέχθηκε το βουλευτικό έδρανο.

Η απόφασή του προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους της μειονότητας, η οποία εκφράζεται και με επίσημη ανακοίνωση της Ομόνοιας.

«Πρόκειται για προσωπική απόφαση και ανάλογες θα είναι οι πολιτικές ευθύνες» υπογραμμίζει η Ομόνοια στην ανακοίνωσή της και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε καμία συγκατάθεση των θεσμικών της οργάνων.

«Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, συμμεριζόμενη και στηρίζοντας τις πολιτικές αποφάσεις ΚΕΑΔ όπως αυτές εκφράζονται απ’ τον Πρόεδρο του, θεωρεί ότι η παραίτηση απ’ τα βουλευτικά αξιώματα των μελών του Κοινοβουλίου της αντιπολίτευσης αποτελεί πράγματι πολύ σοβαρή πολιτική πράξη, εν τούτοις όμως απαραίτητη, όπως αποκατασταθεί η πολιτική τάξη και η ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα. Ως ΕΕΜ έχουμε ουσιαστικούς λόγους να βρισκόμαστε στην πλευρά της κοινωνίας που αναζητά βελτιώσεις στον τρόπο διακυβέρνησης, τη λειτουργία της δικαιοσύνης, την καταπολέμηση της φτώχειας και κυρίως την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που ανοίγουν το δρόμο στις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας στην ΕΕ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.