Πανελλήνια συνάντηση για τα πετρέλαια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανελλήνια συνάντηση στα Γιάννινα οργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στις εξορύξεις, με σκοπό την διοργάνωση πανελλαδικής πορείας στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Η συνάντηση διοργανώνεται ως συνέχεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 21 Φεβρουαρίου και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 αντιδρούντες, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Η Ανοιχτή Συνέλευση, καλεί αυτή την φορά άτομα και συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα, στις 13 Μαρτίου, στις οκτώ το βράδυ, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλιμούρα, για τη διοργάνωση ακόμη μεγαλύτερης πανελλαδικής πορείας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «σαν Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στις εξορύξεις, έχοντας ένα από τα μεγαλύτερα μπλοκ στη δυναμικότατη  πορεία, δηλώσαμε για άλλη μια φορά ενάντιοι στο μύθο της ανάπτυξης. Στο μύθο που στην πραγματικότητα σημαίνει την εκμετάλλευση όλων μας για το κέρδος των πετρελαϊκών. Για άλλη μία φορά, δηλώσαμε πως η ενέργεια δεν είναι πηγή πλουτισμού για κράτος και κεφάλαιο, είναι αγαθό της κοινωνίας».

Στην ανακοίνωση τέλος τονίζουν ότι θα συνεχίσουν πιο δυναμικά ενδυναμώνοντας το κίνημα ενάντια στις πετρελαϊκές και τις εξορύξεις.