Σκουρλέτης.. Ουδέν νεότερο για υποψηφίους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανένα νεότερo στα ήδη γνωστά δεν πρόσθεσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος έχει συναντήσεις με στελέχη του κόμματός του από τα Γιάννινα και την Ήπειρο.

Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στις επιλογές του κόμματος τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου όσο και στον Δήμο Ιωαννιτών και όπως φαίνεται αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Αφενός οι διαφορετικές προσεγγίσεις που γίνονται από στελέχη του ίδιου του κόμματος, αφετέρου ο κίνδυνος εκλογικής κατάρρευσης, κρατούν τις συζητήσεις ανοιχτές, σε ένα τοπίο μάλιστα εντελώς διαφορετικό από κείνο του 2014, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβαινε στις αυτοδιοικητικές εκλογές αντιμετωπίζοντάς τες ως πρόβα των εθνικών.

«Δεν ήρθαμε για να δώσουμε χρίσματα» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Σκουρλέτης στα Γιάννινα συμπληρώνοντας ότι το κόμμα του θα στηρίξει αυτοδιοικητικές προσπάθειες με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Σημείωσε δε ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα είναι αυτή που θα ανακοινώσει στηρίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα, με σεβασμό όμως στις επιλογές των τοπικών οργάνων.

Ο κ. Σκουρλέτης απέφυγε οποιαδήποτε συγκεκριμένη αναφορά στον Δήμο Ιωαννιτών ο οποίος εξελίσσεται σε γόρδιο δεσμό για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα λοιπά υπεραμύνθηκε της απλής αναλογικής ενώ άσκησε κριτική σε Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ που επιχειρούν να κρατήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση δέσμια κομματικών επιλογών.