Φουσκωμένο το χαράτσι για χιλιάδες ιδιοκτήτες

ΧΡΗΜΑ

DEH LOGARIASMOSΤις 500.000 εκτιμάται ότι αγγίζουν οι υποθέσεις που αφορούν ιδιοκτήτες οι οποίοι κλήθηκαν να καταβάλουν «φουσκωμένο» το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, λόγω λαθώνκαι καθυστερήσεων από τους δήμους.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε καλέσει τους πολίτες που είχαν εντοπίσει λάθη σε στοιχεία ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου (επιφάνεια, τιμή ζώνης κλπ.) να υποβάλουν στον αρμόδιο δήμο σχετικό αίτημα διόρθωσής τους έως την 15η Μαΐου 2013.

Οι δήμοι στη συνέχεια θα αναλάμβαναν την ψηφιοποίηση των χειρόγραφων διορθώσεων των ιδιοκτητών και την αποστολή τους στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας έως τις 31 Μαΐου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Ε» πολλοί ήταν οι δήμοι που έχασαν τις προθεσμίες, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να υπολογίσει τελικά το χαράτσι και πάλι βάσει των λανθασμένων στοιχείων.

Η ταλαιπωρία συνεχίζεται

Οι ιδιοκτήτες, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι οι διορθώσεις που υπέδειξαν δεν έγιναν ποτέ, απευθύνθηκαν αυτή τη φορά στη ΔΕΗ η οποία δήλωσε αναρμόδια και τους παρέπεμψε στις εφορίες όπου και πάλι δεν βρέθηκε λύση. Σύμφωνα με εφοριακούς τα λάθη πλέον δεν μπορούσαν να διορθωθούν, εφόσον το χρονοδιάγραμμα ήταν αυστηρό και οι ημερομηνίες πολύ συγκεκριμένες.

Έτσι τη... νύφη καλούνται και πάλι να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, μιας και το κράτος για άλλη μία φορά επέδειξε προχειρότητα στην εφαρμογή ενός μέτρου που ήδη θεωρείται εξαιρετικά επιβαρυντικό για χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.