Από τον ελληνικό τύπο μέχρι τους New York Times

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Θέμα στα μεγαλύτερα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, σε εφημερίδες της Ευρώπης και της Αμερικής και φυσικά στο σύνολο του ελληνικού τύπου αποτελεί η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ στο αξίωμα του δημάρχου Ιωαννίνων. Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου καθώς ο ιστορικός συμβολισμός της εκλογής αυτής έχει προκαλέσει εντύπωση αλλά και ένα κύμα θετικών σχολίων. Συνάμα τα Γιάννινα προβάλλονται διεθνώς στα πιο μεγάλα κι αξιόπιστα έντυπα. Η εκλογή του Μωυσή Ελισάφ το βράδυ της Δευτέρας αποτέλεσε θέμα στους New York Times ενώ δηλώσεις του νέου δημάρχου φιλοξένησε μεταξύ άλλων το Associated Press.

Τα Νέα, ο Φιλελεύθερος, η Καθημερινή, το Έθνος, η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι ορισμένες από τις ελληνικές εφημερίδες που κυκλοφορούν σήμερα με εκτενή δημοσιεύματα στην εκλογή του Μωυσή Ελισάφ και με δηλώσεις του ίδιου.

«Προτεραιότητά µου είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του δήµου, η βελτίωση της καθηµερινότητας του πολίτη και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των Ιωαννίνων, ώστε να γίνουν µια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μωυσής Ελισάφ, όπως άλλωστε τόνισε πολλές φορές και πριν τις εκλογές.