Η ώρα των πολιτών…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Η αυλαία μιας παρατεταμένης και διαφορετικής από όσες γνωρίζαμε στο παρελθόν, προεκλογικής περιόδου, έπεσε. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών. Τα κόμματα έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στις ευρωεκλογές επιχειρώντας να δώσουν χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος και πολώνοντας το κλίμα στο μέγιστο βαθμό, όμως είναι ορατό πως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των πολιτών έχουν κερδίσει οι Περιφερειακές και οι Δημοτικές εκλογές, κάτι άλλωστε που ήταν αναμενόμενο. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους εκπροσώπους της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όμως καλούνται να επιλέξουν κι αυτούς που θα χειριστούν τις τύχες του τόπου τους για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Οι εκλογές της Κυριακής είναι οι πρώτες που διεξάγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής, το οποίο θα δοκιμαστεί στην πράξη από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν άμεσα χωρίς να υπάρχει το μπόνους του δεύτερου γύρου που έδινε ισχυρές και μεγάλες πλειοψηφίες στην παράταξη που κέρδιζε.

Τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα για την Περιφέρεια Ηπείρου όπου ο αριθμός των παρατάξεων είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά και για τους περισσότερους δήμους, με πρώτο το δήμο Ιωαννιτών.

Οι πολίτες άκουσαν προτάσεις, προγράμματα, σκέψεις.

Τώρα θ’ αποφασίσουν οι ίδιοι..

Έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να ορίσουν τις τύχες της Περιφέρειας και των Δήμων, πέρα και μακριά από κομματικές αγκυλώσεις..

Έχουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να δώσουν την ευκαιρία σε όσους πιστεύουν ότι αξίζει να δοκιμάσουν και να δοκιμαστούν..

Η απόφασή τους δεν αφορά απλά μία καταγραφή εκλογικής δύναμης. Αφορά όσα γίνουν ή δεν γίνουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.