Αποδόμησαν το παρελθόν τους…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ο οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης δημοτικής αρχής, όπως παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αποτέλεσε μία συντονισμένη προσπάθεια να αποκηρυχθεί το παρελθόν και τα πεπραγμένα από το 2011 μέχρι το 2014 της δημαρχίας Φίλιππα Φίλιου. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ειδικά, απαρίθμησε μία σειρά από «παραλάβαμε», όπως δυσθεώρητους συντελεστές δημοτικών τελών, πρόγραμμα έργων που δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες της πόλης, νομικά πρόσωπα με ελλιπή χρηματοδότηση, χρέη προς τις τράπεζες, ανείσπρακτες οφειλές και μία πόλη όπου δεν είχε σχέδιο ανάπτυξης του τουριστικού της προϊόντος.

Αν κάποιος δεν γνώριζε την πρόσφατη ιστορία της πόλης θα είχε την βεβαιότητα ότι η δημοτική αρχή παρέλαβε ένα πραγματικό χάος από κάποια αντίπαλη παράταξη και όχι ότι αποτελεί την συνέχεια του εαυτού της!

Το πιο εντυπωσιακό όλων είναι να μιλά ο αντιδήμαρχος για δυσθεώρητο ανταποδοτικά τέλη ενώπιον του Δημάρχου, όταν ο Θωμάς Μπέγκας από το 2011 μέχρι το 2014 είχε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη ως αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, πρασίνου και ενέργειας!!!

Επίσης προκαλεί εντύπωση η αναφορά στα οικονομικά του Δήμου όταν ο Θωμάς Γιωτίτσας παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο από τον Θανάση Μανταλόβα.

Το πρόγραμμα έργων που δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες της πόλης είναι αυτό που επέτρεψε στην νυν δημοτική αρχή να έχει ολοκληρώσει ένα και μοναδικό έργο μέσω του ΕΣΠΑ στην πενταετή θητεία της!

Όσο για την απουσία του σχεδίου ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος προφανώς ο Θωμάς Γιωτίτσας μέμφεται τον συνάδελφό του αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα που και προ του 2014 είχε την ευθύνη του τουρισμού.

Νωρίτερα ο δήμαρχος έκανε μία μικρή αναφορά στην προηγούμενη θητεία, λέγοντας ότι η προσπάθεια για την οικονομική εξυγίανση ξεκίνησε το 2011 αλλά την περίοδο 2014- 2019 κορυφώθηκε.

Παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από το παρελθόν και την προηγούμενη θητεία σημείωσε: «Ο Δήμος Ιωαννιτών κατάφερε αυτή την Δημοτική περίοδο να μετατραπεί από έναν Δήμο αφερέγγυο, υπερχρεωμένο και αναξιόπιστο σε ένα πρότυπο οικονομικής διαχείρισης κάτι που αποδεικνύεται και με την κατάταξή του στην έρευνα του ΚΕΦιΜ, όπου ο Δήμος μας είναι ο πρώτος αστικός Δήμος στη χώρα στην διαφάνεια, τη λογοδοσία και την οικονομική του διαχείριση».

Αναλυτικά ο οικονομικός απολογισμός εδώ