Έκτακτη συνεδρίαση για το ΚΥ Άνω Καλεντίνης

ΑΡΤΑ

KY KALENTINHΣυνεχής είναι η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Άνω Καλεντίνης, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται στην τύχη τους οι κάτοικοι δεκάδων χωριών της ορεινής Άρτας.

Πριν από έναν μήνα περίπου, οι αρμόδιοι των Αθηνών αποφάσισαν να αφήσουν το Κέντρο Υγείας χωρίς οδηγό ασθενοφόρου. Κι αυτό όταν για να φτάσει το ασθενοφόρο από την Άρτα στο τελευταίο χωριό, χρειάζεται περίπου μιάμισι ώρα!

Προφανώς για κάποια επείγοντα περιστατικά θα είναι πολύ αργά!

 

«Οι αποστάσεις εδώ είναι τεράστιες και κάθε έλλειψη μπορεί να στοιχίσει ζωές» δηλώνει στο Epiruspost.gr ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραισκάκη Δημήτρης Γαλλίκας, ο οποίος συγκαλεί εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο μετά το νέο χαστούκι για το Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Υγείας το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Άνω Καλεντίνης δεν θα βρίσκεται σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια της νύχτας, των Σαββατοκύριακων και των αργιών.

Ουσιαστικά δηλαδή το Κέντρο Υγείας δέχεται ένα καίριο πλήγμα, το οποίο κοινοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κι άλλους φορείς της περιοχής, καθώς διαπιστώνουν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται.