Grid List

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Περισσότερα...

Η Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Λοιμώξεων υψηλής μεταδοτικότητας και νοσηρότητας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και οι καθηγητές Χαράλαμπος Μηλιώνης, και Κωνσταντίνος Κωστίκας σήμερα δίνουν οδηγίες και συμβουλές για την διατήρηση της σωματικής και πνευματικής δραστηριότητας στην εποχή του Covid-19.

Περισσότερα...

Περίπου 20 κλοπές σε φαρμακεία και καταστήματα στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ήπειρο και στη Λευκάδα, είχε διαπράξει ένας 52χρονος, ο οποίος συνελήφθη στους Αμπελόκηπους Αττικής, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου.

Περισσότερα...

Τέλος  παίρνουν τα σενάρια για τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς αργά το μεσημέρι της Πέμπτης, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσημα την απόφαση για αναπροσαρμογή της εξεταστέας ύλης. 

Περισσότερα...

Η κίνηση Αστυνομικού της Ασφάλειας Ιωαννίνων ξάφνιασε όσους την αντελήφθησαν στην περιοχή των Καρδαμιτσίων.

Περισσότερα...

Διευκρινίσεις όσον αφορά τη γενικευμένη χρήση μασκών και γαντιών από τους πολίτες, ως μέσων προφύλαξης από τον κορωνοϊό, έδωσε, κατά την ημερήσια ενημέρωση, ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Περισσότερα...

Ο Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε ως αβάσιμα τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν ημερομηνίες εξόδου από τα μέτρα.

Περισσότερα...

Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου απέδειξε ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος ο οποίος επέλεξε να είναι ο ίδιος παρών για την παράδοση σημαντικού αριθμού από προστατευτικές μάσκες.

Περισσότερα...

Ο Δήμος Πάργας με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, πραγματοποίησε την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης, χρησιμοποιώντας την δική του πλατφόρμα Cisco WebEx.

Περισσότερα...

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Πρέβεζας, δύο  ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων.

Περισσότερα...

Την πρώτη σύσκεψη με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με όλους τους Διευθυντές των υπηρεσιών.

Περισσότερα...

Μία σειρά μέτρων ανακούφισης και στήριξης επιχειρήσεων και πολιτών του Δήμου Αρταίων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση.

Περισσότερα...

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Περισσότερα...

Στο 16,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιανουάριο εφέτος, έναντι 18,5% τον Ιανουάριο πέρυσι και του διορθωμένου προς τα άνω 16,4% τον Δεκέμβριο 2019.

Περισσότερα...

Μετακίνηση πόρων του ΕΣΠΑ σε δράσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην κοινωνία επιχειρεί η κυβέρνηση.

Περισσότερα...

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι μετακινήσεις πολιτών με βεβαιώσεις τύπου Α, βεβαιώσεις δηλαδή από τον εργοδότη.

Περισσότερα...

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει «παγώσει» σχεδόν κάθε δραστηριότητα, ωστόσο οι προετοιμασίες για τον 14ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων δε σταματούν και ο αγώνας στην πιο όμορφη διαδρομή της Ελλάδας θα είναι και φέτος συνεπής στο ραντεβού του το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα...

Το Ν.Π.Δ.Δ.  «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Ν.Π.Δ.Δ.  (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)  Δήμου Ιωαννιτών»  καλεί του συμπολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική δράση :  «Δεν το χρειάζεσαι? Χάρισέ το σε κάποιον που το έχει ανάγκη»

Περισσότερα...

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχοντας προμηθευτεί πρόσφατα μια ενιαία και σύγχρονη ψηφιακή υποδομή εργασίας, βρέθηκε τεχνολογικά έτοιμο να υποστηρίξει εξ αποστάσεως όλα τα θεωρητικά μαθήματα των ακαδημαϊκών τμημάτων του, η δε τεχνογνωσία που διαθέτει εξασφάλισε την επιτυχία του εγχειρήματος.

Περισσότερα...

Δεν θα καταβάλλονται τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία εφόσον δεν προβαίνουν καθόλου στην παροχή εξ αποστάσεως διδασκαλίας ή κατάρτισης, ενώ αν υπάρχει πρόγραμμα τηλεεκπαίδευσης, γονείς και σχολείο πρέπει να συμφωνήσουν ενδεχόμενη αναπροσαρμογή των διδάκτρων, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργών καθορίζοντας μάλιστα το εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο μπορεί να λάβει τη αποζημίωση του ειδικού σκοπού.

Περισσότερα...

Ο Σπύρος Γκορέζης, χειρούργος οφθαλμίατρος και το Κέντρο Όρασης Ηπείρου, στο ρυθμό της επικαιρότητας, δίνουν όλες τις απαντήσεις για τον κορωνοιό και τα μάτια μας.

Περισσότερα...

Οι πρώτες ημέρες του Απριλίου ήταν καταστροφικές για τα μεταναστευτικά πουλιά. Η κορύφωση της κακοκαιρίας με πανίσχυρους βόρειους ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες ήρθε μετά από μέρες συνεχών κακών συνθηκών και βροχής, οι οποίες είχαν ήδη εξαντλήσει τα πουλιά (που είχαν μόλις ολοκληρώσει ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων πάνω από την Σαχάρα και τη Μεσόγειο) και είχαν εξαφανίσει τα έντομα από τον αέρα.

Περισσότερα...

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης απαγορεύεται η αλιεία, επαγγελματική και ερασιτεχνική στην λίμνη των Ιωαννίνων, στις τάφρους που βρίσκονται πέριξ της Παμβώτιδας καθώς και σε όλες τις παραλίμνιες περιοχές με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής.

Περισσότερα...

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση για τα αντιυπερτασικά φάρμακα και τη λοίμωξη από κορωνοϊό έκαναν ο Καθηγητής Καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Γιάννης Γουδέβενος και ο Καρδιολόγος Χρήστος Καϊρης από την Δράμα.

Περισσότερα...