Σε ρυθμούς Χριστουγέννων τα Γιάννινα… Πρεμιέρα στην πλατεία της χαράς!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΟ- Με την ταυτόχρονη φωταγώγηση τριών δέντρων, δύο που βρίσκονται μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου κι ενός φυσικού στην κεντρικού πλατεία, άνοιξαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα Γιάννινα. Επίκεντρο η πλατεία Πύρρου, που φέτος ο δήμος επιδιώκει να μετατρέψει σε πλατεία της χαράς.. Με αυτό το σύνθημα απευθύνθηκε στους Γιαννιώτες ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά καθώς είπε ότι τα Γιάννινα θα είναι η πιο χαρούμενη πόλη της Ελλάδας τις ημέρες των εορτών. Στην πλατεία φέτος δεσπόζει ένα «παγωμένο δάσος», τα λευκά δέντρα που τοποθετήθηκε με τα κόκκινα αστέρια και τα ελάφια ανάμεσά τους!

Κατά τα λοιπά, το σκηνικό συμπληρώνουν μερικά ξύλινα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν δράσεις, το καρουζέλ και η σκηνή όπου θα χρησιμοποιηθεί για τις μουσικές εκδηλώσεις των επόμενων ημερών.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με την Φιλαρμονική του Δήμου και ολοκληρώθηκαν με συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας έδωσε το συμβολικό έναυσμα μιας γιορτής που θα κρατήσει περισσότερο από ένα μήνα σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών ευχόμενος «αυτές τις γιορτινές ημέρες να μην είναι κανείς μόνος», όπως είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπέγκας, φέτος από το Δήμο  έγινε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια στον εορταστικό στολισμό και στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, με σκοπό «τα Γιάννενα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου να είναι η πιο όμορφα στολισμένη πόλη της Ελλάδας. Μια πόλη ανοιχτή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

Τα Γιάννενα, άλλωστε, γεμάτα φως και χρώματα, είναι ακόμη πιο όμορφα αυτές τις μέρες και δικαιώνουν τον χαρακτηρισμό τους σας ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στη χώρα, αναμένοντας χιλιάδες επισκέπτες αυτή την περίοδο.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια προβολής των Ιωαννίνων  η οποία γίνεται όλο το χρόνο και κορυφώνεται στις γιορτές κι όπως τόνισε, «φέτος τα Γιάννενα θα πλημμυρίσουν από κόσμο».

Τέλος ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην γιορτινή ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Νίκος Γκόλας, σημείωσε πως «η Δημοτική Αρχή με συνεργασίες επεδίωξε το πνεύμα των Χριστουγέννων να μεταφερθεί σε όλο το Δήμο, έχοντας στο επίκεντρο την κεντρική πλατεία» ενώ στάθηκε και στην αυξημένη τουριστική κίνηση.

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Γκόγκος, έκανε λόγο για μια γιορτινή ατμόσφαιρα αντάξια των προσδοκιών του κόσμου, ενώ τέλος η υπεύθυνη για τον στολισμό της πλατείας και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, στάθηκε στο αισθητικό αποτέλεσμα που ενθουσίασε μικρούς, μεγάλους, γιαννιώτες και επισκέπτες της πόλης μας οι οποίοι έδωσαν μαζικά το παρών στην εναρκτήρια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών.