Σοβαρές καταγγελίες για την λειτουργία ΜΚΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές καταγγελίες για την λειτουργία Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που δραστηριοποιείται στο Πέραμα διατυπώνει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων.

Αφορμή για τις καταγγελίες αποτέλεσε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ προσπάθησε να παρεμποδίσει την πρακτική άσκηση στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ εργαζόμενης που είχε απολυθεί πριν από τρεις μήνες και διεκδικεί τα δεδουλευμένα δύο μηνών.

Σύμφωνα με την καταγγελία η ΜΚΟ κυνηγά την συγκεκριμένη προκειμένου να μην διδάξει σε δημόσιο σχολείο παρότι έχει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας επειδή κάποια από τα προσφυγόπουλα έρχονται σε επαφή με την εκπαιδευτικό.

Το σωματείο ζητά " να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ που δρουν στα Γιάννενα και την Ήπειρο με ευθύνη και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και να ενημερωθούμε πλήρως για το ρόλο τους, τις συνθήκες εργασίας, τις συμβάσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές ορίζονται".

Ειδικότερα για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, ζητά να εξεταστεί αναφορικά με την επάρκεια του προσωπικού τόσο σε αριθμό, όσο και σε ειδικότητες αλλά και σχετικά με το περιεχόμενο και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και φροντίδας λαμβάνοντας υπόψη:

Την πρόσφατη απόπειρα αυτοκτονίας 17χρονου Πακιστανού, που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Το γεγονός ότι ανήλικοι που φιλοξενούνται στη δομή απασχολούνται ανά διαστήματα σε πτηνοτροφεία και αγροτικές εργασίες με εξαντλητικά ωράρια και μεροκάματα πείνας με πλήρη γνώση των υπευθύνων.

Το γεγονός ότι πολλά ανήλικα προσφυγόπουλα φεύγουν για αναζήτηση εργασίας ή για άλλους λόγους από τη δομή φιλοξενίας και από την πόλη.