Grid List

Νεκρός ανασύρθηκε ένας 59χρονος, οδηγός φορτηγού μετά από δυστύχημα στον επαρχιακό δρόμο Ιωαννίνων Πραμάντων.

Περισσότερα...

Μόνιμο λόγω και των καιρικών συνθηκών είναι το πρόβλημα της αιθαλομίχλης για την πόλη των Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Στην Εξοχή Κόνιτσας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης).

Περισσότερα...

Τις σοβαρές καταγγελίες των φοιτητών σε βάρος καθηγητή του Τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για τον τρόπο που θα εξέταζε το μάθημά του και για το κόστος των σημειώσεων που πλήρωσαν στον ίδιο, έρχεται να επιβεβαιώσει με έμμεσο τρόπο το ίδιο το τμήμα.

Περισσότερα...

Τα οικόπεδα που είχε παραχωρήσει στο πρώην ΤΕΙ ζητά πίσω ο Δήμος Ηγουμενίτσας. Αυτό που προκαλεί την αντίδραση αυτή είναι η απόφαση να μην λειτουργήσει Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην πόλη.

Περισσότερα...

Με 163 «ΝΑΙ» και 121 «ΟΧΙ» σε σύνολο 284 παρόντων πέρασε από τη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος.

Περισσότερα...

Στους δρόμους, ακόμη και τους αστικούς, καταγράφονται καθημερινά διάφορες οδηγικές συμπεριφορές!

Περισσότερα...

Την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 είχε γίνει η θεμελίωση Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου στην Κιάφα.

Περισσότερα...

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ κάνει γνωστό ότι για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών 3ης Δομικής Επιθεώρησης εντός της υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθούν αποκλεισμοί λωρίδων.

Περισσότερα...

Όχι είπε για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας για την δημιουργία δομής προσφύγων στο Χανόπουλο, όπως είχε ανακοινωθεί μετά την σύσκεψη στην Αθήνα από τους αρμόδιους υπουργούς.

Περισσότερα...

Την  ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων που διαχρονικά χειρίστηκαν το θέμα της κατασκευής  του οδικού άξονα Ιόνιας – Κακαβιάς ανέδειξε για άλλη μία φορά ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. 

Περισσότερα...

Με αφορμή πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων για επικείμενο εμπλουτισμό της λίμνης με ψάρια εμπορικού ενδιαφέροντος καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους εμπλουτισμοί χωρίς την ύπαρξη των απαιτούμενων αδειών και της απαραίτητης επιστημονικής γνωμοδότησης όχι μόνο απαγορεύονται ρητά από την κείμενη νομοθεσία αλλά ελλοχεύουν σοβαρούς κινδύνους για το διαταραγμένο οικοσύστημα της λίμνης.

Περισσότερα...

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψε δύο αποφάσεις που αφορούν στη διαδικασία αναστολής της επιβολής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα ακίνητα για τρία έτη, μέχρι το τέλος του 2022.

Περισσότερα...

Eνα νέο «πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων άνεργων νέων, ηλικίας από 18 έως 29 ετών» θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020.

Περισσότερα...

Με υπερδέσμευση στην κατανομή πόρων αυξάνονται τα κονδύλια για τα Σχέδια Βελτίωσης και ο αριθμός των αγροτών που εντάσσονται.

Περισσότερα...

Σε ελέγχους ώστε να διαπιστώσει την εφαρμογή των νέων όρων για την διάθεση του τσίπουρου προχωρά η Διεύθυνση Ανάπτυξης και το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Μια ακόμη μοναδική εμπειρία έζησαν γονείς και αθλητές της ακαδημίας Ντούγιας.

Περισσότερα...

Ήπειρο θα γεμίσει την ερχόμενη Κυριακή το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας διοργανώνει την κορυφαία εκδήλωση του απόδημου ηπειρωτισμού.

Περισσότερα...

Εκδήλωση Μνήμης για το ολοκαύτωμα των Εβραίων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις οκτώ το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Στη δημιουργία ενός χάρτη επικινδυνότητας που θα περιλαμβάνει όλους τους δρόμους – «παγίδες», στους οποίους καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων αλλά θα περιέχει και συστάσεις προς τις οικείες Περιφέρειες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας προχωρούν από κοινού το υπουργείο Μεταφορών, το Εθνικό Κέντρο ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) και οι «Ελληνικές  Υποδομές και Οδοί με Διόδια» (HELLASTRON).

Περισσότερα...

Η βελτίωση της συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας στα εθνικά πάρκα ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE ARCPROM .

Περισσότερα...

 Όγδοος Πρόεδρος της Μεταπολιτευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας πρόκειται να είναι η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου -και η πρώτη γυναίκα φυσικά-. Τρεις διατελέσαντες Πρόεδροι (Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κωστής Στεφανόπουλος και Κάρολος Παπούλιας) είχαν την ευκαιρία και μιας δεύτερης θητείας, ενώ στο σχεδόν μισό αιώνα αδιατάρακτου κοινοβουλευτικού βίου κάποιες από τις Προεδρικές εκλογές ήταν συναινετικές -όπως προδίδει και ο αριθμός των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του προτεινόμενου από την πλειοψηφία προσώπου-, σε κάποιες άλλες όμως αποτυπώθηκε το εκρηκτικό πολιτικό κλίμα της εποχής.

Περισσότερα...

Επιστήμονες ανακάλυψαν ποιο είναι το μυστικό των δέντρων γκίγκο, που τους επιτρέπει να ζουν για πάνω από 1.000 χρόνια.

Περισσότερα...