Θερμό επεισόδιο Ρομά και αστυνομικών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

LOYROS NYXTAΣε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μία ακόμη φορά ο Λούρος με θερμά επεισόδια μεταξύ Ρομά, αστυνομικών και κατοίκων της περιοχής. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά όπου καταγράφονται επεισόδια και τραυματισμοί, ενώ κατά καιρούς οι διαμαρτυρίες των κατοίκων γίνονται έντονες καθώς καταγγέλλουν επιδρομές από Ρομά.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, όλα ξεκίνησαν μετά από μία κλοπή που έγινε σε μάντρα φορτηγών. Τρεις ανήλικοι ρομά, έγιναν αντιληπτοί και αμέσως ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης της μάντρας για την κλοπή.

Ο ιδιοκτήτης έσπευσε στο σημείο, όμως οι δράστες είχαν γίνει άφαντοι. Μάλιστα δύο κρύφτηκαν σε σπίτι. Έτσι ενημερώθηκε η αστυνομία και ένας αστυνομικός βρέθηκε στο σημείο καλώντας τους νεαρούς να βγουν από το σπίτι.

 

Εκείνοι αιφνίδια άνοιξαν την πόρτα και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Μέσα στα επόμενα λεπτά η σύρραξη γενικεύτηκε. Στο χώρο έσπευσαν φίλοι των Ρομά και ο ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος δέχθηκε κι αυτός τα χτυπήματα από τους νεαρούς.

Στη συνέχεια έφτασε ο διοικητής του Τμήματος Λούρου και κλήθηκε ο πατέρας των ανήλικων, ο οποίος τελικά τους έπεισε να παραδοθούν. Το τρίτο άτομο αναζητείται.

Στο Λούρο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις από την Πρέβεζα ενώ ο αστυνομικός και ο ιδιοκτήτης της μάντρας, με ελαφρά τραύματα, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.