Grid List

Το Jumbo δεν είναι το μοναδικό κατάστημα που λειτουργεί τις Κυριακές στην Πρέβεζα. Είναι μάλιστα ένα από τα τελευταία που κάνουν χρήση όσων προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Περισσότερα...

Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ε.Μ.Π. (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου εγκρίθηκε  στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης.

Περισσότερα...

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας.

Περισσότερα...

«Εδώ  που φτάσαμε, ποτέ να μην γίνει ο Αυτοκινητόδρομος Ιωάννινα – Κακαβιά και να μην ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας της «Αιώνιας» οδού, εάν είναι να γίνει «κουτσουρεμένος», για 47 ΚΜ τεράιχνος (Τμ. Γιάννενα – Καλπάκι) και 18 ΚΜ δίιχνος (Τμ. Καλπάκι – Κακαβιά)».

Περισσότερα...

Ούτε μία λέξη δεν αφιέρωσε σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου στις τελευταίες εξελίξεις για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς!

Περισσότερα...

Μόνιμη σύνδεση του Νησιού με την Δραμπάτοβα!!! Μέσω γέφυρας… Το θέμα ετέθη για πρώτη φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο..

Περισσότερα...

Δέκα περίπου χρόνια συμπληρώνει η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης για την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα.

Περισσότερα...

«Φαίνεται πως για ορισμένους η Ελλάδα φτάνει ως το Καλπάκι, από εκεί και πέρα είναι «Γκρίζα Ζώνη»!

Περισσότερα...

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε αρνητικά κατά πλειοψηφία για την κατασκευή πέντε φωτοβολταϊκών πάρκων εγκατεστημένης ισχύος 9,9946 MWp, το καθένα,  (τα τρία στη θέση «Καλμπάκια, το ένα στη θέση   Μεσοβούνι και το πέμπτο  στη θέση  Μεσοβούνι- Καλαμπάκια  της Τ.Κ. Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας).

Περισσότερα...

Την δυσαρέσκειά του για την απουσία προόδου στην υλοποίηση των οδικών αξόνων εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, με ψήφισμα που εκδόθηκε μετά από σχετική συζήτηση που έγινε.

Περισσότερα...

Δικαστικό μπλόκο μπαίνει στα σχέδια κατασκευής αιολικού πάρκου στο βουνό Γεραμπή του Δήμου Γεωργίου Καραισκάκη.

Περισσότερα...

Νέα ευρήματα προέκυψαν στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ηγουμενίτσας, μετά την πρόσφατη σύλληψη τριών ατόμων για την εμπλοκή τους σε υπόθεση μεταφοράς πάνω από 46 κιλών κάνναβης, με σκοπό την διακίνησή τους στη χώρα.

Περισσότερα...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει πρόταση να αποσυρθούν από τη χρήση τα κέρματα ενός και δύο λεπτών (σεντ) του ευρώ, καθώς το κόστος παραγωγής και διαχείρισής τους ξεπερνά συχνά την ονομαστική τους αξία.

Περισσότερα...

Το μέλι της Πίνδου θα αποκτήσει ταυτότητα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Περιφέρεια Ηπείρου μετά την απόφαση για την ανάθεση μελέτης που θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μελιού στην περιοχή της Πίνδου.

Περισσότερα...

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Τουρισμού Εμμανουήλ Κόνσολα, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Λούλη και τον Βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλειο Γιόγιακα, πραγματοποίησαν στο Υπουργείο Τουρισμού ο Ελευθέριος Κώστας, Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας, η Χριστίνα Τζέλλου, Δημοτική Σύμβουλός Ηγουμενίτσας και ο Γεώργιος Β. Ντάνης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας.

Περισσότερα...

Μέχρι την 1η Ιουνίου του 2020 θα πρέπει οι επιχειρηματίες να αντικαταστήσουν τα παλαιά μοντέλα των ταμειακών μηχανών τους προκειμένου να μην πληρώσουν "τσουχτερά" πρόστιμα ύψους 500 ευρώ.

Περισσότερα...

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες της Ηπείρου, σε  ανοιχτή συζήτηση, για θέματα του θεατρικού χώρου.

Περισσότερα...

Oι Φίλοι της Λαογραφικής Συλλογής «Γεώργιος Γιάννος», θα αναβιώσουν το περίφημο λαϊκό δρώμενο «ΚΛΕΦΤΙΚΟ», που αποτελούσε επίκεντρο της παλιάς Λελοβίτικης Αποκριάς. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της Λαογραφικής Συλλογής στη διατήρηση της τοπικής συλλογικής μνήμης αλλά και τη σύνδεσή της με τον υλικό πολιτισμό της περιοχής.

Περισσότερα...

Με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών, ο Δήμος Αρταίων προχωράει στην προμήθεια και τοποθέτηση δοχείων με αντισηπτικά τζελ σε όλα τα σχολεία του δήμου.

Περισσότερα...

Το Θέατρο Έκφραση υποδέχεται τον Χριστόφορο Ζαραλίκο με την Επιστροφή... της Επιστροφής στην Κανονικότητα.

Περισσότερα...

Στη δημιουργία ενός χάρτη επικινδυνότητας που θα περιλαμβάνει όλους τους δρόμους – «παγίδες», στους οποίους καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων αλλά θα περιέχει και συστάσεις προς τις οικείες Περιφέρειες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας προχωρούν από κοινού το υπουργείο Μεταφορών, το Εθνικό Κέντρο ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) και οι «Ελληνικές  Υποδομές και Οδοί με Διόδια» (HELLASTRON).

Περισσότερα...

Η βελτίωση της συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας στα εθνικά πάρκα ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE ARCPROM .

Περισσότερα...

 Όγδοος Πρόεδρος της Μεταπολιτευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας πρόκειται να είναι η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου -και η πρώτη γυναίκα φυσικά-. Τρεις διατελέσαντες Πρόεδροι (Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κωστής Στεφανόπουλος και Κάρολος Παπούλιας) είχαν την ευκαιρία και μιας δεύτερης θητείας, ενώ στο σχεδόν μισό αιώνα αδιατάρακτου κοινοβουλευτικού βίου κάποιες από τις Προεδρικές εκλογές ήταν συναινετικές -όπως προδίδει και ο αριθμός των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του προτεινόμενου από την πλειοψηφία προσώπου-, σε κάποιες άλλες όμως αποτυπώθηκε το εκρηκτικό πολιτικό κλίμα της εποχής.

Περισσότερα...

Επιστήμονες ανακάλυψαν ποιο είναι το μυστικό των δέντρων γκίγκο, που τους επιτρέπει να ζουν για πάνω από 1.000 χρόνια.

Περισσότερα...