Ο «κόφτης» περνά και από την αυτοδιοίκηση- Νέες περικοπές

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

DHMARXOS TM

Επιπλέον επιβαρύνσεις στην Αυτοδιοίκηση φέρνει η πρόσφατη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, να ενημερώνει επ’ αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση της συνεδρίασης.

«Η κυβέρνηση δείχνει τη διάθεση της απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση . Η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού δεν άφησε αλώβητη την Αυτοδιοίκηση η οποία επιβαρύνεται με ένα 5% αύξηση της εισφοράς της ως εργοδότης. Είναι ένα ακόμη ‘χαράτσι’ , μια ακόμη επιβάρυνση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και το καταγγέλλουμε», είπε ο Δήμαρχος.

Πρόσθεσε επίσης πως στη θεσμοθέτηση του αυτόματου μηχανισμού προσαρμογής, του περίφημου «δημοσιονομικού κόφτη» που συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, η Αυτοδιοίκηση είναι ο πρώτος φορέας που θα επιβαρυνθεί με περικοπές σε περίπτωση που απαιτηθούν πρόσφατα μέτρα.

«Όλα αυτά δεν είναι καλά για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και κατέληξε λέγοντας πως «είμαστε σε επαφή με την ΚΕΔΕ για το πώς θα κλιμακώσουμε την ‘απάντηση’ μας απέναντι σε πολιτικές που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την Αυτοδιοίκηση».
{jathumbnail off}