Θανάσης Μανταλόβας: Λυπάμαι για την απόφαση…

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

MANTALOBAS THΣοβαρούς προβληματισμούς, ειδικά στους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, προκαλεί η αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, να μην προχωρήσει στην έγκριση πίστωσης δέκα χιλιάδων ευρώ προκειμένου να διεξαχθεί απρόσκοπτα το πανελλήνια πρωτάθλημα τάε κβο ντο το οποίο φέρνει στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα περισσότερους από τρεις χιλιάδες επισκέπτες για ένα τριήμερο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ορισμένοι της πλειοψηφίας επικαλέστηκαν κυρίως διαδικαστικά θέματα για να δικαιολογήσουν την αρνητική τους ψήφο.

 

Το σημαντικότερο επιχείρημα ήταν ότι η διοργάνωση θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το Πνευματικό Κέντρο, το οποίο με τη σειρά του χρηματοδοτείται από το Δήμο.

Με αφορμή την συζήτηση και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εγκρίνει την έγκριση πίστωσης για τη διεξαγωγή του πανελληνίου πρωταθλήματος ταε κβο ντο στην πόλη των Ιωαννίνων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εισήγησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επιχορήγηση της διοργάνωσης αποτελούσε υποχρεωτικό βήμα προγενέστερης ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω της οποίας εγκρίθηκε η διεκδίκηση της διοργάνωσης του πανελληνίου πρωταθλήματος και της αντίστοιχης επιχορήγησης με την εγγραφή της σχετικής πίστωσης στον προϋπολογισμό.

Λυπάμαι για τη χθεσινή εξέλιξη κι ελπίζω να μην διακυβευτεί η διεξαγωγή των αγώνων, τα οφέλη των οποίων ήδη βιώνουν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της πόλης μας».