Ρεκόρ συμμετοχής στη ρύθμιση των 100 δόσεων

ΧΡΗΜΑ

ritmisiΧρέη προς τα ταμεία άνω των 3,6 δισ. ευρώ έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, καθώς συνεχίζεται με ικανοποιητικό ρυθμό η συμμετοχή των οφειλετών στη διαδικασία που θα τρέχει έως τις 2 Ιουνίου.

Η ρύθμιση των 100 δόσεων, 10 ημέρες πριν από τη λήξη και της παράτασης, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη προσεγγίσει τρεις φορές περισσότερους οφειλέτες απ' ό,τι κάθε άλλη από τις προηγούμενες ρυθμίσεις, αναφέρει το euro2day.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία στοιχεία, οι πλειονότητα των οφειλετών που συμμετέχουν σε αυτήν επιλέγει τις 71-100 δόσεις. Οι 24.106 αιτήσεις από τις συνολικά 158.180 έχουν υποβληθεί μέσω διαδικτύου, ενώ οι 11.524 αιτήσεις για το ΙΚΑ και οι 1.697 για τον ΟΑΕΕ αφορούν οφειλέτες που στο παρελθόν είχαν ξαναενταχθεί σε ρύθμιση.

Μακράν καλύτερη εβδομάδα θεωρείται αυτή πριν από τη λήξη της αρχικής προθεσμίας που είχε δώσει το υπουργείο Εργασίας, καθώς μεταξύ 27 και 30 Απριλίου κατατέθηκαν πάνω από 50.000 αιτήσεις. Αύξηση της συμμετοχής αναμένεται και τις επόμενες ημέρες, αφού η παράταση που δόθηκε λήγει στις 2 Ιουνίου.
Στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι η ένταξη στη ρύθμιση και κυρίως η συνέχιση της εξόφλησης των δόσεων -που αποτελεί και το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την ηγεσία της Κοινωνικής Ασφάλισης- θα δώσουν σημαντική ώθηση στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Συνολικά, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης εκτιμά ότι κάθε μήνα, μόνο από δόσεις, θα εισρέουν στα ταμεία έσοδα της τάξης των 150 εκατ. ευρώ. Ήδη, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα, έχει εισρεύσει ζεστό χρήμα της τάξης των 116,5 εκατ. ευρώ καθώς με βάση τα στοιχεία από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και τα ταμεία, μέχρι τις 19 Μαΐου είχαν κατατεθεί και είχαν εγκριθεί 158.180 αιτήσεις, για τη ρύθμιση οφειλών ύψους 3,63 δισ. ευρώ.

{jathumbnail off}