Grid List

Ο καιρός μπορεί να επιμένει καλοκαιρινός όμως δεν σημαίνει ότι ο χειμώνας είναι μακριά. Εν όψει λοιπόν της χειμερινής περιόδου η Περιφέρεια Ηπείρου ξεκινά την προετοιμασία.

Περισσότερα...

To Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στην αλλαγή του  καθεστώτος διοίκησης  του ΚΕΘΕΑ, η οποία  έγινε  αιφνιδιαστικά,  με νομοθετικά αδόκιμο  τρόπο  και, το σημαντικότερο,  χωρίς να  έχει προηγηθεί διάλογος και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, για την σκοπιμότητά της.

Περισσότερα...

Με τρεις πράξεις που υπερβαίνουν τις 950.000 ευρώ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» στηρίζει το δίκτυο δομών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Περιφέρεια μας.

Περισσότερα...

Την έντονη διαμαρτυρία της για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και αλλαγής χρήσης του Ζαππείου εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

Περισσότερα...

Έφυγε από τη ζωή ο Ζαν-Πωλ Τεσαντιέ, επί σειρά ετών Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε, ο πατέρας της Γέφυρας, όπως τον αποκαλούσαν οι συνεργάτες του.

Περισσότερα...

Τις αποσπάσεις περιμένουν ακόμη αστυνομικοί που έχουν εκλεγεί ως Πρόεδροι σε διάφορα χωριά της περιοχής.

Περισσότερα...

Με πυρετώδεις ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες στο ακίνητο που μίσθωσε επί της Λεωφόρου Δωδώνης η Team Viewer.

Περισσότερα...

Ιστορικά αφιερώματα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα παρουσιάσει η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου.

Περισσότερα...

Το πρώτο καινούριο JCB ( Εκσκαφέας - Φορτωτής ) παρέλαβε ο δήμος Γεωργίου Καραισκάκη, αποτέλεσμα του διαγωνισμού που είχε προηγηθεί. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται άλλα δύο καινούρια μηχανήματα έργων για την προμήθεια των οποίων ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία.

Περισσότερα...

Σύσκεψη με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου πραγματοποιήθηκε σήμερα ύστερα από πρωτοβουλία της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλιώς Νόκα- Ζαράχη.

Περισσότερα...

«Το Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στην πρόθεση ιδιωτικοποίησης του Ζάππειου Μεγάρου και δηλώνει πως βρίσκεται αλληλέγγυο στο πλευρό της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Περισσότερα...

Για πρώτη φορά στην Ήπειρο διοργανώθηκε η Πανελλήνια συνάντηση όλων των ομάδων της οικογένειας της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας και Διάσωσης από την αντίστοιχη ομάδα του Καναλακίου  με επίκεντρο τον ποταμό Αχέροντα στο Βουβοπόταμο του Δήμου Πάργας.

Περισσότερα...

Το Επιμελητήριο  Ιωαννίνων γιορτάζει τη συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυση του. Στα πλαίσια του Εορτασμού το Επιμελητήριο έχει σχεδιάσει μια σειρά δράσεων, ημερίδων και μελετών με στόχο πάντα την ενημέρωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Περισσότερα...

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα, επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, στεγαστικής συνδρομής και ομογενών λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

Περισσότερα...

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου. Η διαδικασία αρχίζει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, οπότε και θα πληρωθούν οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ όπως και οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΠΕΚΑ.

Περισσότερα...

Σε μια φαντασμαγορική τελετή που διεξήχθη στο Ροβανιέμι της Φινλανδικής Λαπωνίας και καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι France24, περισσότεροι από 300.000 διεθνείς ταξιδιώτες ψήφισαν σε περίοδο τεσσάρων εβδομάδων και επέλεξαν τους νικητές.

Περισσότερα...

Οριστικά επιστρέφει το παλαιό σύστημα όσον τους σημαιοφόρους στα σχολεία και πλέον η σημαία θα πηγαίνει απευθείας -δίχως κλήρωση- στους καλύτερους μαθητές.

Περισσότερα...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “Establishment Of Business Clubs For The Enhancement Of Entrepreneurship  In  The  C/B  Area”  (ακρωνύμιο “Business Clubs”) που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “INTERREG IPA CBC Greece- Albania 2014-2020” διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης πιθανών ενδιαφερομένων και δυνητικών επιχειρηματιών για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Περισσότερα...

Σε ισχύ τίθεται το νέο ωράριο λειτουργίας του Κολυμβητηρίου στην Λιμνοπούλα. Η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ κάνει γνωστό ότι στις ώρες κοινού θα υπάρχει και υπεύθυνος ναυαγοσώστης.

Περισσότερα...

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου γιόρτασε και φέτος, για 10η χρονιά, την «Γιορτή των Πουλιών» μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.

Περισσότερα...

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης, που ενδέχεται να υπερβεί ακόμα και όσα ορίζει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, ετοιμάζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Περισσότερα...

Ώριμη εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία για την αποδοχή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία από πρόσφατες πανελλαδικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ενήλικες και έφηβους.

Περισσότερα...

Σε περίπου δύο χρόνια από τώρα αναμένεται να είναι έτοιμες οι νέες ταυτότητες, οι οποίες σε συνδυασμό με το gov.gr, τη νέα ψηφιακή πύλη της δημόσιας διοίκησης που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα δώσουν τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να εκπληρώνουν ψηφιακά συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

Περισσότερα...

Όσοι βλέπουν με θετικό και αισιόδοξο τρόπο τη ζωή, έχουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν καρδιαγγειακό επεισόδιο όπως έμφραγμα και να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που επιβεβαιώνει ευρήματα προηγούμενων ερευνών σύμφωνα με τα οποία η ψυχική διάθεση ενός ανθρώπου παίζει σημαντικό ρόλο στη σωματική υγεία του. Μια έρευνα προ μηνός είχε βρει ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερα χρόνια.

Περισσότερα...