Grid List

4.240 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από τις υπηρεσίες της Τροχαίας σε ολόκληρη την Ήπειρο κατά την διάρκεια του Μαΐου.

Περισσότερα...

Εξακόσια περίπου δείγματα έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνουν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ.

Περισσότερα...

Το πρακτικό της Επιτροπής Δημοσίου Διεθνούς Διαγωνισμού για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης  (Ά φάση- πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος) που αφορά στο έργο αντικατάστασης του οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες γεγονός για το οποίο προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο της.

Περισσότερα...

Εν αναμονή αποφάσεων φαίνεται ότι βρίσκεται η ΥΠΕ για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας στις τουριστικές περιοχές της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Την θεσμοθέτηση κινήτρων για την εγκατάσταση παραγωγικών μονάδων στους Νομούς της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με σημαντική μείωση φόρων και άλλων βαρών.

Περισσότερα...

Αν και αρχικά κάναμε όνειρα για ένα μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο στα Γιάννινα αυτά θα παραμείνουν όνειρα!

Περισσότερα...

Από δελτίο τύπου του ΜεΡΑ 25 μάθαμε δύο ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η πρώτη δεν έχει πολύ μεγάλη αξία, αλλά επειδή σημειώνεται με έμφαση θα την μεταφέρουμε.

Περισσότερα...

Ο Περιφερειάρχης προειδοποίησε επίσης ότι φέτος μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο υδρολογικό καλοκαίρι, καθώς ήδη υποβάλλονται αιτήματα για ύδρευση οικισμών και κτηνοτροφικών μονάδων.

Περισσότερα...

Την δημοπράτηση τριών νέων οδικών έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Την έναρξη των διαδικασιών για την μετεγκατάσταση των Φυλακών Σταυρακίου έχει εντάξει στο σχεδιασμό του το Υπουργείο, σύμφωνα με δήλωση που έκανε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Περισσότερα...

Διαγωνισμό φωτογραφίας για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως έχει οριστεί η 5η Ιουνίου.

Περισσότερα...

Η νομοθεσία για την προστασία των αγροτικών προιόντων ΠΟΠ, μεταξύ των οποίων η φέτα, αυστηροποιείται.

Περισσότερα...

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) συνυπέγραψε την «Πράσινη Συμφωνία» για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, που παρουσιάστηκε το πρωί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ειδική εκδήλωση, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα...

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουλίου 2020 στους δικαιούχους.

Περισσότερα...

Εμβληματική πρωτοβουλία για το μέλλον χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την παρουσίαση του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Περισσότερα...

Το πρόγραμμα βάση του οποίου θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Ιωαννιτών τη νέα βδομάδα ανακοίνωσε ο ΟΚΠΑΠΑ.

Περισσότερα...

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να μεταφέρθηκαν, λόγω κορωνοϊού, στο 2021, ωστόσο, οι αθλητές της Κωπηλασίας που έχουν βάλει στόχο να λάβουν μέρος σ’ αυτούς προπονούνται ήδη εντατικά στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος που δημιούργησε η καραντίνα.

Περισσότερα...

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου σε συνέχεια των επιτυχημένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων που διοργανώθηκαν στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του έργου MeDInno του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020», διοργανώνει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και στην πόλη της Άρτας νέα εκπαιδευτικά σεμινάρια για κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυριών.

Περισσότερα...

Από σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του στεγαστικού επιδόματος οι φοιτητές, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Περισσότερα...

Ο Μάιος του 2020 ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Κοπέρνικος για την κλιματική αλλαγή, η οποία υπογράμμισε ότι σημειώθηκαν θερμοκρασίες πολύ πάνω από το κανονικό, κυρίως στην Αρκτική.

Περισσότερα...

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α+ διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με τις άλλες ομάδες αίματος για ανεπάρκεια πνευμόνων και θάνατο λόγω σοβαρής λοίμωξης από τη νόσο Covid-19.

Περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ- Ο Φώτης Πάσσος ασχολείται με κινηματογραφικές παραγωγές. Σε ένα καταπληκτικό βίντεο –σαν κινηματογραφική ταινία- κατέγραψε και μοιράζεται με όλους μας μοναδικές εικόνες της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Εξαιρετικά σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα στην Ήπειρο τα τελευταία δέκα χρόνια αλλά και τις οικονομικές τους επιπτώσεις συγκέντρωσε, ανέλυσε και παρουσίασε στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος που παρακολούθησε ο υποδιοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γρηγόρης Καρράς. Πρόκειται για έναν από τους έμπειρους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης που ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό του στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Χαρίλαο Ναξάκη. Η Ήπειρος στη δεκαετία 2009- 2019 έχασε σε τροχαία ένα ολόκληρο χωριό.

Περισσότερα...