Νομός Ιωαννίνων.. Τα «δίδυμα» της δεύτερης Κυριακής

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σκληρές, αμφίρροπες και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις θα γίνουν σε όλους στους περισσότερους μεγάλους Δήμους της Ηπείρου την ερχόμενη Κυριακή. Από τους 18 συνολικά στην Ήπειρο, δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή ανέδειξαν η Ηγουμενίτσα, οι Φιλιάτες, ο Γεώργιος Καραισκάκης, το Πωγώνι και τα Βόρεια Τζουμέρκα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις μάχες των μεγάλων πόλεων. Στα Γιάννινα θα βρεθούν αντίπαλοι ο νυν δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας με τον καθηγητή Παθολογίας Μωυσή Ελισάφ ενώ οι εκλογές θα επαναληφθούν και σ’ άλλους πέντε δήμους του Νομού.

Για δεκαπέντε ψήφους τελικά ο Δήμος Δωδώνης οδηγείται στον δεύτερο γύρο. Χρήστος Ντακαλέτσης και Κώστας Κατσανάκης θα βρεθούν αντίπαλοι την ερχόμενη Κυριακή καθώς ο πρώτος έμεινε στο 49,8% και ο δεύτερος συγκέντρωσε το 45,1.

Ο τρίτος υποψήφιος Τάσος Τόκας με την στήριξη του ΚΚΕ πήρε το 5% θα είναι παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο και με καθοριστικό ρόλο στην πλειοψηφία που θα διαμορφωθεί.

Στο Δήμο Ζαγορίου με καταμετρημένο πλέον το σύνολο των ψήφων, ο Γιώργος Σουκουβέλος αναδείχθηκε πρώτος συγκεντρώνοντας το 38,2% και θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο αντιμέτωπος με τον Βασίλη Σπύρο ο οποίος πήρε το 32,4. Ο Λεωνίδας Τσουμάνης συγκέντρωσε το 29,3% και είναι η τρίτη αλλά ισχυρή δύναμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο Δήμο Ζίτσας, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στα 67 από τα 69 εκλογικά τμήματα ο Μιχάλης Πλιάκος παίρνει το 48,9% και ο Βασίλης Γαρδίκος το 39,4%. Ο Γιώργος Λωρίδας το 9% και ο Γιώργος Ζιάκκας το 2,5.

Στο Δήμο Κόνιτσας ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου συγκεντρώνει το 36,9% με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί και θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Νικόλαο Εξάρχου που συγκεντρώνει το 33,2.

Ο Βασίλης Σπανός πήρε το 23,2 και ο Δημήτρης Σδούκος το 6,1

Στο Δήμο Μετσόβου, η καταμέτρηση των ψήφων ολοκληρώθηκε και στέλνει στο δεύτερο γύρο τον Κώστα Τζαφέα με ποσοστό 35,2 και τον Σπύρο Βασιλείου με ποσοστό 23,3%.

Ο Θεόφιλος Σούλτης πήρε το 22,1 και ο Απόστολος Μπιτούνης το 19,2%.