Εξήντα μέρες πριν την κάλπη…. Διεργασίες και ονόματα στους 18 Δήμους της Ηπείρου

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

DHMOTIKES PS14Εξήντα μέρες μας χωρίζουν από τις κάλπες. Εξήντα μέρες από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ίσως είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή και το τοπίο ακόμη ομιχλώδες.

Δύο μήνες πριν τις εκλογές και οι υποψήφιοι, για όποιες περιπτώσεις έχουν οριστικοποιηθεί βρίσκονται ουσιαστικά στην εκκίνηση ενώ ελάχιστοι έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με τα ονόματα που θα στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά τους.

 

Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις δήμων όπου στο προσκήνιο παραμένουν πολλές υποψηφιότητες, χωρίς ακόμη να είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν όλοι να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Ο χρόνος πάντως αρχίζει να κυλά αντίστροφα και είναι βέβαιο ότι εντός της εβδομάδας τα πράγματα θα πάρουν την τελική τους μορφή, ώστε να ανοίξει για τα καλά πια η προεκλογική αυλαία.

Ρευστά παραμένουν τα πράγματα στο Δήμο Ιωαννιτών. Τα προβλήματα στην Ενότητα Πολιτών ομολογούνται από όλες τις πλευρές. Ο Θωμάς Μπέγκας, επικεφαλής της παράταξης, κάνει τις πρώτες συναντήσεις ωστόσο αρκετά στελέχη της παράταξης βρίσκονται ακόμη σε στάση αναμονής κι άλλα δεν δείχνουν πρόθυμα να πάρουν μέρος στην εκλογική μάχη.

Το Δήμο Ιωαννιτών διεκδικεί εκ νέου ο Νίκος Γκόντας με την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία. Για πρώτη φορά ωστόσο ο Νίκος Γκόντας δεν έχει μαζί του αρραγές το μέτωπο της κεντροδεξιάς, αλλά αυτό παρουσιάζει μεγάλες διαρροές προς άλλους χώρους. Πέραν αυτού δεν αποκλείεται να ανακύψουν κι άλλα ζητήματα, που μπορεί να δυσκολέψουν την κατάσταση.

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Κολόκας και όπως δηλώνει σύντομα θα παρουσιάσει τους συνεργάτες του.

Ο Άρης Μπαρτζώκας, με αναφορές επίσης στο χώρο της κεντροδεξιάς ο ίδιος, είναι επικεφαλής της κίνησης «Γιάννενα Τώρα» που εσχάτως έλαβε τα χαρακτηριστικά δημοτικής παράταξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Πολίτες για την Ανατροπή ήδη ετοιμάζει ψηφοδέλτιο στο οποίο επικεφαλής είναι ο Λάζαρος Νάτσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι παρούσα με τον Δημήτρη Τασιούλα.

Δημοτική Ανόρθωση, η παράταξη του Αλέκου Φαρμάκη, που επίσης κινείται προς τις εκλογές του Μαΐου.

Η Αριστερή Παρέμβαση προχωρά στις εκλογές με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα ενώ παρούσα θα είναι και η ΔΡΑΣΥ με τον Στέφανο Σκοπούλη.

Μέχρι στιγμής λοιπόν στο Δήμο Ιωαννιτών υπάρχουν στο προσκήνιο εννέα υποψήφιοι! Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, μετά από πολύχρονη παρουσία, αυτή τη φορά δεν θα είναι παρών στις εκλογές ο Γιάννης Αργύρης.

Προσπάθειες που έγιναν για συγκρότηση ψηφοδελτίου από διάφορες δυνάμεις δεν έχουν ευοδωθεί μέχρι σήμερα. Έτσι είναι άγνωστο αν θα βρεθεί ένα ισχυρό σχήμα απέναντι στον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ. Ο Γιάννης Σεντελές και το 2010 είχε καταφέρει να κάνει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με αναφορές σε πολλούς πολιτικούς χώρους και το πλεονέκτημα αυτό φαίνεται να το διατηρεί.

Δήμος Δωδώνης: Ο σημερινός Δήμαρχος Κώστας Κατσανάκης θα διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο. Απέναντί του θα βρει αυτή τη φορά ενωμένες τις δυνάμεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Στο κοινό ψηφοδέλτιο που σχηματίζεται επικεφαλής θα είναι ο πρώην δήμαρχος Λάκκας Σουλίου Χρήστος Ντακαλέτσης.

Υποψήφιος θα είναι κι αυτή τη φορά στο Δήμο Δωδώνης, ο κ. Τάσος Τόκας με τη στήριξη του ΚΚΕ. Προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα για τη συγκρότηση και τέταρτης παράταξης, παρότι γίνονται τέτοιες κινήσεις.

Δήμος Ζαγορίου: Υποψήφιος θα είναι και πάλι ο Γαβριήλ Παπαναστασίου, από τους μακροβιότερους αυτοδιοικητικούς στην Ήπειρο. Την πρόθεσή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου έχει ανακοινώσει ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Παπίγκου Λεωνίδας Τσουμάνης, ενώ είναι άγνωστο αν θα πάρει σάρκα κι οστά η συνεργασία που επεδίωξαν να έχουν οι πρώην δήμαρχοι Τύμφης και Ανατολικού Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και Βασίλης Σπύρου.

Δήμος Ζίτσας: Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος του Νομού Ιωαννίνων και προμηνύεται σκληρή μάχη για το νήμα που θα φέρει τους δύο στο δεύτερο γύρο.

Μόλις προχθές ο Σάκης Βλέτσας με βαρύτατες κατηγορίες αποσύρθηκε από την κούρσα, είναι άγνωστο όμως ποια στάση θα κρατήσουν οι συνεργάτες του και θεωρείται δύσκολο έως απίθανο να κινηθούν προς τον Μιχάλη Πλιάκο.

Ο Μιχάλης Πλιάκος είναι περιφερειακός σύμβουλος και προέρχεται από τον χώρο της κεντροδεξιάς.

Χρυσόστομος Βούζας και Βασίλης Γαρδίκος, με αναφορά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς. Έμπειρος στα αυτοδιοικητικά και τα κομματικά ο πρώτος, από τη γενιά των νέων στελεχών ο δεύτερος.

Κι ακόμη στη μάχη ο Μανώλης Ματσάγκας με το ψηφοδέλτιο του να στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνει μεγάλο αγώνα για να βρεθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ που έχει παραδοσιακές δυνάμεις στην περιοχή ο Σωτήρης Μανούσης. Ο κ. Μανούσης ανήκει στη «γενιά των 30άρηδων» και είναι ένα από τα δραστήρια και δυναμικά στελέχη του ΚΚΕ.

Δήμος Κόνιτσας: Η αιφνίδια αποχώρηση από τα αυτοδιοικητικά του σημερινού Δημάρχου Παναγιώτη Γαργάλα έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Δήμο Κόνιτσας. Η παράταξή του, με βασική αναφορά στο χώρο της κεντροδεξιάς αναζητά υποψήφιο, χωρίς προς το παρόν να έχει βρεθεί η λύση που θα καταφέρει να συνενώσει δυνάμεις.

Από την άλλη ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου ο Ανδρέας Παπασπύρου ο οποίος το 2010 είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Άγνωστες παραμένουν οι τελικές αποφάσεις του Σταύρου Κυρτσόγλου, από το ΚΚΕ και οι πιθανές συνεργασίες που θα διαμορφώσει καθώς αυτές εξαρτώνται και από τη στάση των κομμάτων.

Δήμος Μετσόβου: Έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις διεργασίες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Τσομπίκος. Ο κ. Τσομπίκος, πέρασε μία δύσκολη τριετία, με ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών και εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Φαίνεται όμως να τα ξεπερνά όλα αυτά και να πετυχαίνει ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο με αρκετά νέα στελέχη.

Παρών και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση θα είναι ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζαφέας.

Ανοίγματα προς όλους τους χώρους επιχειρεί και ο Λεωνίδας Ευθυμίου, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο οποίος κράτησε μία υπεύθυνη και συνεπή στάση εντός κι εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Τις τελευταίες ημέρες φημολογείται έντονα η κατάρτιση και τέταρτου συνδυασμού υπό τον κ. Τσόδουλο.

Δήμος Πωγωνίου: Οι μονομάχοι του 2010 φαίνεται ότι θα είναι οι πρωταγωνιστές και τον Μάιο του 2014. Ο σημερινός δήμαρχος δηλαδή Κώστας Καψάλης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Ντόντης. Οι ζυμώσεις είναι έντονες και βασικός στόχος είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη διεύρυνση των ψηφοδελτίων που θα κάνουν.

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Πωγωνίου έχει ανακοινώσει και ο Καθηγητής Δημήτρης Κανακάκης. Είναι αμφίβολο όμως αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις δυνάμεις που απαιτούνται για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου και κατ' επέκταση ο δρόμος μέχρι τις εκλογές για τον ίδιο είναι μακρύς.

ΑΡΤΑ

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Δήμο Αρταίων. Έντονο το ενδιαφέρον, αρκετοί οι υποψήφιοι και αμφίρροπη η μάχη.

Χρίστος Τσιρογιάννης από το χώρο της κεντροδεξιάς και φαίνεται ότι βασικό πλεονέκτημα είναι η απουσία αντιπάλου από τον ίδιο χώρο. Ωστόσο δύσκολα θα αποφύγει τις διαρροές προς άλλα σχήματα τα οποία ετοιμάζονται.

Διαρροές που κυρίως πηγαίνουν προς τον Παύλο Στασινό και τον Γιάννη Νικολάου. Ο Παύλος Στασινός, πρώην βουλευτής, γιατρός στο Νοσοκομείο της Άρτας και ιδιαίτερα αγαπητός, ηγείται ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.

Ο Γιάννης Νικολάου ήταν από τα δυνατά χαρτιά, το 2010, στην παράταξη του σημερινού δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη. Οι διαφορές του όμως φάνηκαν νωρίς και οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Νικολάου. Ανεξάρτητος δηλώνει και ως υποψήφιος δήμαρχος. Ευελπιστεί ότι θα έχει μαζί του στελέχη από την κεντροαριστερά αλλά και από την κεντροδεξιά.

Το βράδυ της Παρασκευής αιφνιδίασε η απόφαση του υποψηφίου με την παράταξη της Δημοτικής Αλλαγής Ηλία Καραμπίκα να αποχωρήσει από την εκλογική μάχη. Ο κ. Καραμπίκας επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και ήδη έχουν ανοίξει οι διαδικασίες για την επιλογή νέου υποψηφίου. Επικρατέστερη φέρεται η Λίτσα Κιτσαντά.

Του ψηφοδελτίου της Λαικής Συσπείρωσης θα ηγηθεί ο Κώστας Παπαιωάννου.

Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη: Μάλλον θα έχει εύκολη δουλειά ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Γαλλίκας. Ισχυρή υποψηφιότητα και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, είναι αναμφίβολα δύο στοιχεία επιτυχίας.
Υποψήφιος στον ίδιο δήμο αναμένεται να είναι ο Περικλής Μήγδος.

Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, εκ νέου υποψήφιος ο σημερινός δήμαρχος Στάθης Γιαννούλης. Θεόδωρος Μουσαβερές και Μπάμπης Πεσλής έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές του, ενώ φέρεται να πιέζεται για να κατέβει στην εκλογική μάχη και ο Γιώργος Λάμπρου, πρώην διοικητικής του Νοσοκομείου.

Ουκ ολίγοι οι μνηστήρες για τον ορεινό δήμο των Κεντρικών Τζομέρκων. Οκτώ τον αριθμό μέχρι σήμερα, όμως μάλλον δεν θα τα καταφέρουν όλοι να φτάσουν μέχρι το τέρμα.

Υποψήφιος ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Χασιάκος. Εκ νέου υποψήφιος ο γνωστός ανά την Ήπειρο από τη θητεία του στο σώμα της Αστυνομίας, Μαρίνος Γαρνέλης.

Κι ακόμη... Λεωνίδας Τσίπρας, Γιώργος Τσιανάκας, ενώ ακούγονται τα ονόματα του Φώτη Χαχούλη, του Νίκου Τζουμάκα που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τον συνδυασμό Χασιάκου, αλλά και του Πάνου Σκαλτσογιάννη εν ενεγεία δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει τη στήριξή του στο ψηφοδέλτιο του Χρήστου Λύκου.

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το Δήμο Πρέβεζας, φαίνεται όμως ότι στην πορεία είτε απογοητεύθηκαν, είτε το ξανασκέφτηκαν... Έτσι, ίσως θα είναι η πρώτη φορά όπου στο Δήμο Πρέβεζας δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο από την κεντροδεξιά.

Ο Τάκης Παππάς, που προέρχεται από το χώρο, θα είναι τελικά αυτός που θα σηκώσει το βάρος. Ήδη προχώρησε στην ανακοίνωση της διακήρυξης και του ονόματος της παράταξης. Το δύσκολο εγχείρημα ωστόσο είναι να καταφέρει να συσπειρώσει τουλάχιστον ένα μέρος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον προεκλογικό αγώνα. Συνεχείς οι συναντήσεις και οι επαφές τις τελευταίες ημέρες, όπου μέσα από αυτές παρουσιάζονται και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου του.

Ο ίδιος έχει επισκεφθεί τις περισσότερες περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου και υπόσχεται ψηφοδέλτιο ανανεωτικό που θα καλύπτει όλους τους πολιτικούς χώρους.

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης, ο οποίος προέρχεται από τον πρώην Δήμο Λούρου και το 2010 είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Μπαίλης ήδη μετρά αρκετές απώλειες μεταξύ εκείνων που τον στήριξαν και όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες δεν θα έχει καθόλου εύκολη δουλειά αυτή τη φορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και μερικές ημέρες ανακοίνωσε τη στήριξη της υποψηφιότητας του Δημήτρη Βασιλείου. Οικονομολόγος, που μετράει όμως πολλά χρόνια απουσίας από την περιοχή, κενό το οποίο δύσκολα μπορεί να καλύψει. Πέραν αυτού, φαίνεται να έχει σοβαρά προβλήματα ακόμη και στον ίδιο το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει καμία γέφυρα επικοινωνίας με την παράταξη του Γιάννη Ρέντζιου.

Υποψήφιος στο Δήμο Πρέβεζας θα είναι κι αυτή τη φορά ο Γιώργος Νίτσας, με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του γιατρού Γιάννη Νόβα.

Στο Δήμο Πάργας, η μοναδική υποψηφιότητα που έχει ανακοινωθεί επίσημα είναι του πρώην Δημάρχου Φαναρίου Αντώνη Νάστα.

Έμπειρος αυτοδιοικητικός ο κ. Νάστας επιχειρεί ήδη να διευρύνει το ψηφοδέλτιό του, καθώς υπάρχει πρόσφορο έδαφος, μετά την διάλυση ουσιαστικά της παράταξης του σημερινού δημάρχου Αθανάσιου Λιόλιου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται κίνηση νέων στην Πάργα για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, χωρίς προς το παρόν να είναι βέβαιο ότι θα ευοδωθεί.

Στο Δήμο Πάργας το ΚΚΕ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σωτήρη Γάκη ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ οι διεργασίες για την επιλογή επικεφαλής βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο Δήμο Ζηρού, το αξίωμα του δημάρχου θα διεκδικήσει για μία ακόμη φορά ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Γιολδάσης. Προέρχεται από το χώρο της κεντροδεξιάς και όσες μάχες έδωσε μέχρι σήμερα κατάφερε να τις κερδίσει με ευκολία. Κάποιοι μιλούν για μία ακόμη εύκολη μάχη και τον Μάιο.

Στο Δήμο Ζηρού, επιχειρείται το πείραμα των σαραντάρηδων με επικεφαλής τον Νίκο Καλαντζή. Παρότι ξεκίνησε δυναμικά, δεν φαίνεται να συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς.
Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να ηγείται εκ νέου ψηφοδελτίου και ο Γιώργος Ζυγούρης. Το εγχείρημα είναι δύσκολο για τον ίδιο ωστόσο δείχνει διατεθειμένος να το παλέψει.

Ένα νέο σχήμα με συνένωση δυνάμεων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης επιχειρεί δυναμικό ξεκίνημα. Επικεφαλής ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιάννος, εκλεγμένος με την παράταξη του Γιώργου Ζυγούρη.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανακοίνωσε ότι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιό της, στο Δήμο Ζηρού, θα είναι ο Μενέλαος Γείτονας.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Το τοπίο στο Δήμο Ηγουμενίτσας έχει πλέον ξεκαθαρίσει. Ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Υποψήφιος ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Παππάς, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ . Ήδη διέρρευσαν τα πρώτα επτά ονόματα του συνδυασμού του, όμως αυτό που αποκτά ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία να τον ακολουθήσουν συνεργάτες του Γιώργου Κάτσινου.

Από το χώρο της κεντροδεξιάς προκρίθηκε η υποψηφιότητα του Γιάννη Λώλη. Πρώην Δήμαρχος Μαργαριτίου, έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, αποφάσισε να επανέλθει μετά από αποχή τεσσάρων ετών, στα αυτοδιοιικητικά πράγματα. Πρώτος και βασικός του στόχος είναι να καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο άξιων και ικανών στελεχών και να απευθυνθεί σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατέληξε στην υποψηφιότητα του Ανδρέα Νταή. Ο Ανδρέας Νταής είχε διατελέσει δήμαρχος την πρώτη τετραετία του Καποδίστρια (1998-2002) και θεωρείται από τους πετυχημένους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου.

Το ΚΚΕ θα στηρίξει με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης την υποψηφιότητα του Δώρη Δήμα.
Για το Δήμο Ηγουμενίτσας έχει επίσης ανακοινωθεί ο σχηματισμός Δημοτικής Κίνησης από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ φαίνεται πως και στελέχη που πρόσκεινται στους ανεξάρτητους Έλληνες προσπαθούν να δημιουργήσουν Δημοτική κίνηση ενεργών πολιτών.

Στο Δήμο Φιλιατών ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του σημερινού δημάρχου Μηνά Παππά. Στο ΣΥΡΙΖΑ το «προξενιό» με τον Σπύρο Μπότο κατέληξε σε ναυάγιο και αναζητείται υποψήφιος ενώ συγκεχυμένη είναι η εικόνα και στην κεντροδεξιά, αν και φέρεται ως υποψήφιος ο πρ. Αντιδήμαρχος κ.Σπύρος Παππάς.
Υποψήφιος θα είναι και ο κ. Λαέρτης Ρέγγας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει εδώ και μήνες ο ανεξάρτητος υποψήφιος Λεωνίδας Ταφέκης, ο οποίος ηγείται της παράταξης "Πρωτοβουλία Πολιτών για μια Νέα Δημοτική Αρχή".

Στο Δήμο Σουλίου, βέβαιη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα της δημάρχου Σταυρούλας Μπραίμη. O Δημήτριος Σακαρέλης, γεωπόνος στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Σουλίου, με την παράταξη Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη, ενώ με τη Λαϊκή Συσπείρωση υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Σουλίου 2014 θα είναι ο κ. Μαρέτας Άρης