Grid List

Δύο συσκέψεις με αντικείμενο τον τουρισμό και την στήριξη του κλάδου μετά την πανδημία θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στα Γιάννινα.

Περισσότερα...

Τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο υφυπουργό προσέλκυσης διεθνών επενδύσεων Κωνσταντίνο Φραγκογιάννη είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ως συνέχεια της πετυχημένης παρουσίασης στο Forum Ελληνογερμανικής συνεργασίας στο Βερολίνο  που είχε γίνει στις αρχές Μαρτίου με την συμμετοχή ελληνικών και γερμανικών εταιρειών υψηλής τεχνολογίας των Ιωαννίνων με σκοπό την προσέλκυση και άλλων εταιρειών. Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν συντονισμένα από την Περιφέρεια με την υποστήριξη του Υπουργείου με σκοπό να προβληθεί η επιτυχημένη προσέλκυση των ήδη υφιστάμενων εταιρειών για να καταστεί  δυνατή η «υποδοχή» νέων εταιρειών. 

Περισσότερα...

Συνεχίζεται η διαδικασία έκδοσης αδειών για χρήση κοινόχρηστων χώρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που πρόσφατα εκδόθηκαν.

Περισσότερα...

Βιάστηκε να ανοίξει την σχολή εκμάθησης πολεμικών τεχνών. Ο λόγος για έναν ημεδαπό στην Άρτα.

Περισσότερα...

Μέσα στον Ιούνιο θα αποκτήσει όπως φαίνεται το νέο του όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κόμματος.

Περισσότερα...

Είμαι γονιός και έτυχε να παρακολουθήσω τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Δολιανά, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την περιοχή.

Περισσότερα...

Την διαμαρτυρία της για την δια περιφοράς συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ εξέφρασε η «Ενότητα Πολιτών» με επιστολή της προς τον πρόεδρο της επιχείρησης η οποία κοινοποιήθηκε και στον Δήμαρχο.

Περισσότερα...

Προτάσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι.

Περισσότερα...

Η δημιουργία Αγροδιατροφικού Πάρκου, στο πλαίσιο ενοποίησης του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο ήταν ένα από τα μεγαλεπίβολο σχέδιο που είχαν ανακοινωθεί.

Περισσότερα...

Ισχυρή χαλαζόπτωση χτύπησε τον κάμπο της Άρτας σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τον αγροτικό κόσμο. Οι άνθρωποι είδαν τα χωράφια τους να ασπρίζουν και τον κόπο του προηγούμενου διαστήματος να καταστρέφεται. Η χαλαζόπτωση χτύπησε με ιδιαίτερη ένταση την Δημοτική Ενότητα Αράχθου με τις πρώτες εκτιμήσεις να δείχνουν ότι η καταστροφή των καλλιεργειών είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, σε επικοινωνία που είχε το Epiruspost μαζί του σημείωσε ότι ήταν ένα πολύ έντονο φαινόμενο που άφησε τα σημάδια του στην περιοχή.

Περισσότερα...

Στην περιοχή του Νεοχωρίου Άρτας συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Περισσότερα...

Ο ΟΠΕΚΑ, ακολουθώντας τη σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας προχωρά στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) έτους 2020, με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Περισσότερα...

Συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων και τη Δευτέρα 1η Ιουνίου επανεκκινούν μια σειρά από επιχειρήσεις.

Περισσότερα...

Συνολικά 29 είναι οι χώρες για τις οποίες από τις 15 Ιουνίου «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα...

Βαρύ είναι το πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος των Ελλήνων αποσταγματοποιών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Περισσότερα...

Ξεκινά από την Δευτέρα η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη την χώρα.

Περισσότερα...

Ο Δήμος Ζαγορίου και η Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών  Event   “My  Adventure” λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Πολιτείας για την τήρηση μέτρων, κανόνων υγιεινής και αποστάσεων, έτσι ώστε να διατηρηθεί η ασφαλής εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας με τη σωστή διαχείριση εξάπλωσης του ιού, αποφάσισαν την αναβολή του 3ου Ποδηλατικού Αγώνα «GREVENITI BIKE 2020» όπως επίσης και του «8ου Zagori Mountain Bike».

Περισσότερα...

Δομικές αλλαγές σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο έως και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Το νέο σχέδιο νόμου, που μεταξύ άλλων προβλέπει την επαναφορά των Λατινικών και την μείωση των Ομάδων Προσανατολισμού (από 4 σε 3), κατατέθηκε στη Βουλή και φέρει τον τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις.». Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η γενική προσέγγιση του νομοσχεδίου είναι «από κάτω προς τα πάνω», με αλλαγές που αρχίζουν από το νηπιαγωγείο, π.χ. εισαγωγή νέων θεματικών, εισαγωγή δημιουργικών δραστηριοτήτων στα αγγλικά, και φθάνουν μέχρι τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 αναμορφωμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) που οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» (ΦΕΚ 3067/τ. Α’/31-07/2019).

Περισσότερα...

Στην Ήπειρο τον αποκαλούν «κουκάλογο» γιατί ο λαϊκός μύθος τον θέλει να κουβαλάει στην πλάτη του τον ...τεμπέλη κούκο, στη Θεσσαλία «χελωνά», στη Μακεδονία «τυροκόμο», στη Στερεά Ελλάδα «ασπρογέρακο» και στη Θράκη «άκμπαμπα». Με καταγεγραμμένα στην Ελλάδα, 21 ονόματα, ο ασπροπάρης αποτέλεσε το αντικείμενο εθνογραφικής μελέτης που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγράμματος LIFE από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Περισσότερα...

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times, θέλοντας να σηματοδοτήσει την επικείμενη υπέρβαση του τρομερού ορίου των 100.000 νεκρών από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, αφιερώνει την πρώτη σελίδα της στη μνήμη χιλίων από τους νεκρούς αυτούς και γράφει για καθέναν τους πώς ήταν η ζωή του.

Περισσότερα...

Το πρόγραμμα ελέγχου της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης, για την εξασφάλιση της υγείας των πολιτών και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος ενεργοποίησε το ΥΠΕΝ σε πάνω από 1.500 ακτές της χώρας.

Περισσότερα...

Η Μελέτη Υγείας Ηπείρου είναι ξανά εδώ!

Περισσότερα...