Υπάρχουν γωνιές ξεχασμένες... Χωριά ολόκληρα που μαρτυρούν το μεγαλείο του παρελθόντος. Χωριά που εγκαταλείφθηκαν αλλά επιμένουν να αντιστέκονται στο χρόνο. Τα σπίτια έγιναν ερείπια, οι πλατείες γέμισαν δέντρα, τα σχολειά και οι εκκλησιές με ορθάνοιχτα παράθυρα και πόρτες. Τόποι που αποκτούν ζωή για λίγη ώρα.

Από τα βαριά βήματα κάποιων που έρχονται να συναντήσουν τις αναμνήσεις τους ή άλλων που θέλουν να αφουγκραστούν τα κρυμμένα μυστικά τους.

Περισσότερα...

Αφιερωμένο στην Ήπειρο και στην Πολιτιστική Διαδρομή που δικτυώνει πέντε αρχαιολογικούς χώρους, θα είναι το 2018 καθώς και το διαζωματικό ημερολόγιο που κυκλοφορεί το Σωματείο «Διάζωμα».

Το ημερολόγιο συνοδεύεται και από μία σημαντική είδηση… Τον Οκτώβριο του 2018 θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση για την λειτουργία της διαδρομής. Τότε θα παρουσιαστεί επίσημα στην τουριστική αγορά, το νέο προιόν πολιτιστικού τουρισμού που θα αποτελείται από την Αρχαία Δωδώνη, τα Γίτανα, την Νικόπολη, την Κασσώπη και την Αρχαία Αμβρακία.

Περισσότερα...

Το Τσεπέλοβο είναι το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό της περιοχής του Ζαγορίου. Η παραδοσιακή πετρόκτιστη αρχιτεκτονική είναι παρούσα σε όλες τις κατοικίες, στα μονοπάτια και στις εκκλησίες του χωριού.

Περισσότερα...

flegka1

Μαυροβούνι - κορυφή Φλέγκα... Στην καρδιά της Πίνδου.. Με την λίμνη των πηγών Αώου να μοιάζει σαν ψεύτικη ανάμεσα σε τόση ομορφιά.

Εικόνες πανέμορφες.. Το χιόνι σε πολλά σημεία έφτανε τα εξήντα εκατοστά, η θερμοκρασία υπό το μηδέν και ο άνεμος ισχυρός.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον τολμηρό φωτογράφο να μας μεταφέρει ορισμένες εντυπωσιακές εικόνες.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...