Οι συντονισμένες ενέργειες των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, η μεθοδικότητα προσέγγισης, η συστηματική παρακολούθηση και η αξιοποίηση πληροφοριών, απέφεραν καρπούς για μία ακόμη φορά σε έναν από τους καθημερινούς ελέγχους στην περιοχή του Αμβρακικού. Κλιμάκιο της θηροφυλακής, που επιτηρούσε την περιοχή στο βάλτο του Τοπικού Διαμερίσματος Στρογγυλής, εντόπισε τις απογευματινές ώρες ένα άτομο, να κινείται εντός περιοχής στην οποία δεν επιτρέπεται η άσκηση θήρας, χρησιμοποιώντας πλωτό μέσο.

Περισσότερα...

Δήλωση ανεξαρτητοποίησης κατέθεσαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού “Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας” -με επικεφαλής τον κ.Μιλτιάδη Κλάπα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσης Καλλίνικος και Κωνσταντίνος Κατέρης.

Περισσότερα...

Η έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, εκτός των εκτεταμένων παρεμβάσεων στις κτιριακές υποδομές και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, συνδυάστηκε με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης των εργαστηρίων πληροφορικής των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ζηρού.

Περισσότερα...

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που στο επίκεντρό του έχει την ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, ξεδιπλώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, ο Δήμος Πάργας και πολιτιστικοί φορείς. Πρόκειται για την δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού του Αχέροντα με βασικό άξονα το Νεκρομαντείο. Οι βάσεις για τα επόμενα βήματα ώστε το φιλόδοξο σχέδιο να λάβει σάρκα και οστά τέθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου και στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νεκρομαντείου Σπύρος Ράπτης, Θωμάς Χρήστου, Γιάννης Γιαμάς και Λάζαρος Θεοδοσιάδης.

Περισσότερα...

Στην Πρέβεζα θα βρεθούν από 12 έως και 15 Νοεμβρίου δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού (μια εργατοτεχνίτης και ένας μηχανικός ), οι οποίοι θα καταδυθούν προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψίες στην θαλάσσια περιοχή του Μύτικα (έπειτα από υπόδειξη αρχαίου ναυαγίου).

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...