Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση της Άννας Ασημακοπούλου, τομεάρχη ψηφιακής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δημοτικές εκλογές στα Γιάννινα και την διάσπαση στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Περισσότερα...

Με παραίτηση απειλεί η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς το εγχείρημα της ενοποίησης του ΤΕΙ κινδυνεύει να καταρρεύσει και η συνολική λειτουργία να τιναχθεί στον αέρα. Αφορμή είναι η μη έγκριση του προϋπολογισμού που είχε υποβληθεί από το ίδρυμα που είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Παιδείας. Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία ομόφωνα εκτιμά ότι το Πανεπιστήμιο οδηγείται σε υπολειτουργία. «Υπό αυτές τις συνθήκες, η Πρυτανεία αντιμετωπίζει το δίλημμα  είτε να συνηγορήσει σε μια αδιέξοδη διαδικασία, είτε να οδηγηθεί σε παραίτηση. Σ’ αυτό το δίλημμα, η επιλογή κάθε υπεύθυνου πανεπιστημιακού είναι αυτονόητη», αναφέρεται στην απόφαση.

Περισσότερα...

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Αλβανία με την πίεση που ασκείται στον πρωθυπουργό Ράμα να παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Η αντιπολίτευση δεν υπάκουσε στις οδηγίες της Δύσης και από το πρωί οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ενσωμάτωσης παραδίδουν τις ταυτότητές τους και υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Μάλιστα αρκετοί έκαψαν τις ταυτότητες τους κατά την διάρκεια μεγάλου συλλαλητηρίου που έγινε έξω από την Βουλή. Την παραίτησή του έχει υποβάλλει ο Βαγγέλης Ντούλες που μέσω του ΚΕΑΔ εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα αλλά και ο μειονοτικός Βαγγέλης Τάβος, που εκλέγεται με το LSI.

Περισσότερα...

«Κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις εκλογικές και καθημερινές μάχες», απηύθυνε από τα Ιωάννινα ο γγ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης μίλησε σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος του.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...