Τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας ανέδειξε ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιτ, από το ακριτικό χωριό Λιά του Δήμου Φιλιατών, όπου παραβρέθηκε προκειμένου να εγκαινιάσει ένα ιδιαίτερο μουσείο, δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο κ. Πάιτ, ρωτήθηκε αν η κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας θα επηρεάσει την Ελλάδα, γα να τονίσει ότι η χώρας μας αποτελεί έναν πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή.  «Νομίζω ότι ο πρόεδρος Τραμπ ήταν εξαιρετικά σαφής για τις ανησυχίες μας για την Τουρκία και για τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό πρότυπο συντονισμού/συνεργασίας και διαλόγου ανάμεσα στις ΗΠΑ και όπως έχω πει θεωρούμε πως η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας Και θα το συζητήσω περαιτέρω αύριο με τους συναδέλφους μου στο υπουργείο Εξωτερικών όταν επιστρέψω στην Αθήνα».

Περισσότερα...

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, σχετικά με τον αποκλεισμό της αυτοδιοίκησης από τη νέα Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

Περισσότερα...

Με σωρεία ανακοινώσεων και με σχόλια που στάζουν φαρμάκι απαντούν οι φορείς της Κέρκυρας και των Επτανήσων στην απόφαση για την δημιουργία ενιαίας Διεύθυνσης Τουρισμού Ιονίων και Ηπείρου, η οποία θα έχει έδρα τα Γιάννινα! Το νέο οργανόγραμμα του ΕΟΤ δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και σύμφωνα με αυτό ιδρύεται «Υπηρεσία ΕΟΤ Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων» με έδρα τα Γιάννινα στην οποία υπάγεται και το Γραφείο Πληροφοριών Άρτας. Δήμος Κέρκυρας, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αλλά και το σύνολο των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων εξαπολύουν σφοδρή επίθεση ενώ δεν λείπουν σχόλια του τύπου «απομένει να δημιουργηθεί ενιαία διεύθυνση κτηνοτροφίας Ηπείρου και Ιονίων με έδρα την Κέρκυρα…»!

Περισσότερα...

Έντονη ανησυχία προκαλεί η απόφαση του ΝΑΤΟ να κατασκευάσει στην Αλβανία την πρώτη αεροπορική του βάση στα Δυτικά Βαλκάνια. Και μάλιστα η απόφαση αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, με άγνωστες τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν και τα Σκόπια να είναι υπό γενική αναταραχή ενόψει του δημοψηφίσματος για την ονομασία και την αλλαγή του Συντάγματος. Η απόφαση του ΝΑΤΟ χαιρετίστηκε με θέρμη από τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα ο οποίος στην κατασκευή της συγκεκριμένης βάσης βλέπει και μία μεγάλη επένδυση για την χώρα… Άλλοι ωστόσο την θεωρούν ως το πρώτο βήμα που μπορεί να οδηγήσει στην Μεγάλη Αλβανία!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...