Θολό παραμένει το τοπίο στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και την παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Κυριακή καθώς ο Λάζαρος Νάτσης, καλεί σε συγκέντρωση μέλη και φίλους της παράταξής του προκειμένου να συζητήσουν την πορεία προς τις εκλογές.

Περισσότερα...

Τα πρώτα ονόματα υποψηφίων δημάρχων που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε το Κίνημα Αλλαγής. Οι ανακοινώσεις έγιναν από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων Αυτοδιοίκησης, μετά την διεργασίες που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα. Το ΚΙΝΑΛ που σε επίπεδο εθνικών εκλογών, καταγράφει χαμηλά ποσοστά, στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, φαίνεται ότι διατηρεί πολύ ισχυρά ερείσματα. Μάλιστα υπάρχουν περιοχές όπου αυτοδιοικητικά κυριαρχεί και σίγουρα αυτό αποτελεί πολιτικό παράδοξο, αποτέλεσμα των μνημονιακών χρόνων και μέτρων.

Περισσότερα...

«Φιλοδοξούμε σε μια καλύτερη συζήτηση και εξειδίκευση ανά περιοχή. Ξεκινήσαμε από την Ήπειρο, θα το συνεχίσουμε και σε όλη την Ελλάδα. Ο άμεσος διάλογος της πολιτικής ηγεσίας και των ανθρώπων που είναι καθημερινά στο δρόμο, είναι αυτό που θα δώσει τα καλύτερα εχέγγυα επιτυχίας σε αυτό το εγχείρημα», δήλωσε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη κατά την επίσκεψή της στα Ιωάννινα.

Περισσότερα...

Νέα ένταση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία. Ήδη το τελευταίο διάστημα το κλίμα είναι τεταμένο εξ αιτίας του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα και των γεγονότων που ακολούθησαν. Τώρα ανοίγει και νέο μέτωπο μετά την πρωτοφανή απόφαση των Τιράνων να αξιοποιήσουν ακίνητα στην περιοχή της Χιμάρας που ανήκουν σε ομογενείς. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας αρχικά παραχώρησε δωρεάν εκτάσεις σε στρατηγικούς επενδυτές και με νέα απόφαση, πριν λίγες ημέρες, παραχώρησε δεκάδες τεμάχια στα παράλια, στο υπουργείο Τουρισμού με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση.

Περισσότερα...

Στο επίκεντρο επανέρχεται το θέμα της αξιοποίησης των 23 αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τόσο με δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου όσο και με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων. Μέσα στο επόμενο διάστημα, το υπουργείο θα προσλάβει χρηματοοικονομικό και νομικό σύμβουλο προκειμένου να εξετάσει ποια αεροδρόμια από τα 23 της χώρας πληρούν τις προϋποθέσεις για να αξιοποιηθούν από ιδιώτες και μπορούν να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον. Στόχος, είναι να αναβαθμιστούν κάποια αεροδρόμια που έχουν σημαντική επιβατική κίνηση, να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους και τα μικρότερα να μην κλείσουν.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...