Καταργούν σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Περισσότερα...

Ένας εγχάρακτος σταυρός στον φλοιό μιας γέρικης βελανιδιάς στο ιερό δάσος της Βίτσας εκπληρώνει ένα τάμα στον Άγιο Νικόλαο, στον οποίο είναι αφιερωμένη η εκκλησία που βρίσκεται σε μικρή απόσταση… Οι ιεροί φυσικοί τόποι έχουν ιδιαίτερη αξία για τους κατοίκους και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της βιοποικιλότητας. Τα νέα επιστημονικά δεδομένα που δημοσιεύθηκαν προέρχονται από την Ήπειρο καθώς μία μεγάλη ομάδα ερευνητών επέλεξε κυρίως την Κόνιτσα και το Ζαγόρι, όπου υπάρχουν πολυάριθμα δάση που έχουν διατηρηθεί προστατευόμενα μέσω της  θρησκείας για εκατοντάδες χρόνια.

Περισσότερα...

Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί τις προηγούμενες τρεις ημέρες στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στη πόλη των Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10), κυρίως την χτεσινή ημέρα (17.04) όπου η μέση ημερήσια τιμή ξεπέρασε τα 100 μg/m3.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...