Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης απαγορεύεταιαπό 15 Φεβρουαρίου 2018 έως 31 Μαΐου 2018 η αλιεία της καραβίδας (Astacuss.p.) με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στον ποταμό Καλαμά, σε όλο το μήκος του ποταμού και σε όλους τους παραποτάμους  αυτού, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταμούς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Πολύ μεγάλη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στα σουπερμάρκετ τον πρώτο μήνα εφαρμογής της νέας σχετικής νομοθεσίας, διαπιστώνει το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών).

Περισσότερα...

Ολα όσα πρέπει να ξέρουμε για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε όλη τη Σαρακοστή αλλά και τι πρέπει να προσέχουμε ώστε να αγοράζουμε φρέσκα και ασφαλή προϊόντα δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή.

Περισσότερα...

Για το «νέφος εσωτερικού χώρου» προειδοποιούν με έρευνά τους επιστήμονες του ΑΠΘ, που εντόπισαν ότι μετά από μόλις 2-3 ώρες λειτουργίας του τζακιού, στο δωμάτιο όπου καίει εμφανίζονται συγκεντρώσεις σωματιδίων υψηλότερες ακόμα και από τον δρόμο!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...