Όχι από το Ζαγόρι στη δομή για ασυνόδευτα

Την κάθετη αντίθεσή του στη λειτουργία δομής για την φιλοξενία ασυνόδευτων στους Ασπραγγέλους εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη δια περιφοράς.

Η λειτουργία της δομής που αποφασίστηκε από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ανατέθηκε σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, μετά την μίσθωση από ιδιώτη, αιφνιδίασε τον Δήμο αλλά και τους κατοίκους.

Δεν είχε προηγηθεί άλλωστε καμία συζήτηση και καμία ενημέρωση, όπως τονίζεται και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα χωριά του Ζαγορίου έχουν πολύ λίγους μόνιμους κατοίκους. Στους Ασπραγγέλους για παράδειγμα οι μόνιμοι κάτοικοι αυτή την περίοδο είναι τριάντα!

Έτσι ο Δήμος θεωρεί ότι δεν μπορεί να φιλοξενηθεί μια τέτοια δομή όπου οι φιλοξενούμενοι θα είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους.

Επιπλέον τονίζει ότι το χωριό δεν διαθέτει καμία υποδομή, υγείας, εκπαίδευσης και άλλες, ώστε να πετύχει ένα πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει ακόμη ότι υπάρχουν υποδομές τόσο στην Κόνιτσα όσο και στην Πωγωνιανή που σήμερα δεν λειτουργούν και μπορούν εκεί να φιλοξενηθούν ανήλικα.

Τέλος ζητά από το Υπουργείο να επανεξετάσει την απόφαση και να μην προχωρήσει η λειτουργία της δομής στους Ασπραγγέλους όπως και σε κανένα χωριό του Ζαγορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ