Επιμελητήριο: Μέτωπο για φυσικό αέριο

ΧΡΗΜΑ

Τη διαθεσιμότητα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ως εκπροσώπου του Επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, για την κοινή διεκδίκηση του φυσικού αερίου, ενός έργου υποδομής που θα προσφέρει φθηνή ενέργεια αφενός στα νοικοκυριά των Ιωαννίνων και της Ηπείρου και αφετέρου θα συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής για τις επιχειρήσεις της περιοχής, δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης, με επιστολή του προς το Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα, η οποία κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Η επιστολή έχει ως ερέθισμα την παλιότερη πρόσκληση του Δημάρχου για τη συγκρότηση ενός πανηπειρωτικού «μετώπου» που θα θέσει το αίτημα της επέκτασης των δικτύων φυσικού αερίου στην Ήπειρο και ως αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις εκ μέρους της ΔΕΔΑ που παραπέμπει το σχεδιασμό της για την Ήπειρο στο πολύ απώτερο μέλλον.

"Θεωρώ ότι όντως, απαιτείται η σύμπηξη ενός «μετώπου» που θα διεκδικήσει δυναμικά και με αξιώσεις το έργο.

Στεκόμαστε δίπλα σας ή ένα βήμα πίσω, εφόσον προτίθεστε να αναλάβετε εσείς την πρωτοβουλία του συντονισμού των φορέων της Ηπείρου, ελλείψει άλλου «τολμηρού» ενδιαφερόμενου.

Οι καιροί ου μενετοί και για να ακριβολογώ, στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε καθυστερήσει τραγικά!", αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.